Tidligere Porsche-boss dømt for bedrageri

Den tidligere finansdirektør Holger Härter er ved en tysk domstol dømt for bedrageri i forbindelse med refinansieringen af et 10 milliarder euro stort lån.

Holger Härter var som finansdirektør med til at gøre Porsche til en af bilbranchens mest profitable producenter. Men forsøget på at opkøbe Volkswagen endte med, at VW i stedet opslugte Porsche. Fold sammen
Læs mere
Foto: BERND WEISSBROD
Det skriver Bloomberg News.

Bedrageriet fandt sted, da Porsche i 2009 forsøgte at købe Volkswagen. Opkøbet mislykkedes, og siden har Volkswagen i stedet købt Porsche.

Opkøbstogtet i 2009 gav Porsche massive likviditetsproblemer, da selskabet købte massivt op i Volkswagen-aktier for lånte midler.

Ifølge Bloomberg bestod Härters brøde i, at han sammen med en meddirektør, der også er dømt i sagen, underdrev Porsches likviditetsproblemer og gav forkert information om antallet af put-optioner - mulighed for at sælge til en bestemt pris - i forbindelse med det fejlslagne opkøbsforsøg.

Retten har takseret forseelsen til en bøde på 180 gange hans gennemsnitlige dagsløn, hvilket bliver til 630.000 euro - godt 4,7 millioner kroner.