Rederiet Norden med rekordresultat

Rederiet Norden har medvind. Rederiet kom ud med et rekordresultat for første halvår og opjusterer forventningerne. Årsagen er et stærkt marked for tørlast.

Det går forrygende for rederiet Norden, der har haft det bedste halvårsresultat i rederiets historie i første halvår på 285 millioner dollar - svarende til 1571 millioner kroner. Nettoresultatet på - omregnet til periodens gennemsnitskurs - DKK 1599 millioner kroner svarer til en indtjening på 38 kroner pr. aktie.

De boomende økonomier i Indien og Kina hjælper det danske rederi godt på vej mod et rekordresultat for hele 2007. Halvårsregnskabet overgik både Nordens egne og aktiemarkedets forventninger.

- Fremgangen er drevet af en fortsat god vækst i verdensøkonomien, og Indien og Kina trækker fortsat det helt store læs inden for tørlast. Vi har haft flaskehalsproblemer i havne i Australien, hvor problemerne dog er blevet mindre. Til gengæld er der så komme flaskehalse andre steder, siger Nordens direktør Carsten Mortensen til RB-Børsen.

Det er gået godt for både tørlast- og tankafdelingen. Norden opjusterer det forventede årsresultat for 2007 til at blive i niveauet 2950-3116 millioner kroner inklusive realiserede avancer fra salg af skibe.

/ritzau/