Prisfald på DVD giver millionordre

Dansk DVD-producent får millionkontrakt med »Matador«-seriens bagmand, Sandrew Metronome.

Faldende salgspriser på DVD-film får en af de største, danske producenter til at skifte leverandør.

Sandrew Metronome, der bl.a. har TV-serien »Matador«og »Min søsters børn i Egypten« i sit katalog, sænker sine produktionsomkostninger med næsten en tredjedel efter at have indgået aftale til et tocifret millionbeløb med DVD-producenten ODS Scandinavia, der er en del af det tyske ODS. Omkring tre millioner DVD-skiver om året skifter nu producent.

»Vore produktionsomkostninger falder med godt 30 procent, og det kan mærkes. DVD-markedet er præget af stor priskonkurrence. For forbrugerne er det heldigt, for DVD-titlerne sælges billigere end tidligere. Men hvor markedets værdi ikke nødvendigvis stiger, stiger volumen til gengæld voldsomt. Derfor har produktionsprisen været afgørende for os,« siger Poul Dylov, adm. direktør for Sandrew Metronome Video, der har et katalog med ca. 1.000 DVD-titler i fire af de fem nordiske lande.

Aftalen med Sandrew Metronome er den hidtil største for ODS Scandinavia, der i september etablerede sig i Danmark ved at overtage CD Factory, som ligeledes producerer CDer og DVDer, lægger indhold på, pakker og trykker omslag m.m.

»Aftalen med Sandrew Metronome stadfæster, at vi gør det korrekte. Vi er nu 4,5 gange så store som to af de danske konkurrenter, SDC Dandisc og Tocano, samt svenske DSM til sammen, og vi kan derfor tilbyde europæiske priser på det skandinaviske marked. Det har en kolossal betydning for kunderne,« siger Thomas Chr. Melskens, adm. direktør for ODS Scandinavia.

Aftalen gælder fra 1. december og er under indkøring.