Ørsted vil kaste milliarder efter ekspansion i Asien

Efter et års undersøgelser har Ørsted besluttet at investere i to store havvindmølleparker i Taiwan.

Ørsted er klar til for alvor at gå ind på det taiwanske marked for havvind. (Arkivfoto) Søren Bidstrup/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Energiselskabet Ørsted er klar til for alvor at komme på landkortet i Asien, hvor selskabet vil investere i to store havvindmølleparker.

Det oplyser selskabet i en meddelelse til fondsbørsen.

Beslutningen kommer, i forlængelse af at Ørsted for et år siden vandt retten til at slutte parkerne til elnettet i Taiwan.

Siden har Ørsted - det tidligere Dong - arbejdet på at få styr på de praktiske detaljer. Det gælder blandt andet aftaler med samarbejdspartnere og lokale politikere.

Processen har undervejs været forsinket af politiske uenigheder - herunder om den pris, som Ørsted i sidste ende kan få for strømmen.

Parkerne vil have en samlet kapacitet på 900 megawatt (MW) og skal efter planen stå opført i 2021 og 2022. De vil kunne forsyne en million hjem med strøm.

Parkerne skal anlægges 35-50 kilometer ud for Taiwans vestkyst. Ørsted er medejer af Taiwans største nuværende havvindmølleprojekt, men de to kommende er i en helt anden skala.

Havvindmølleparker har historisk set primært været et europæisk fænomen, men de seneste år der så småt åbnet for dem flere steder i verden.

Ørsted har ud over Taiwan planer om at stille møller op på havet ud for USA's kyst.

Selskabet har ret til at opstille vindmøller med en kapacitet på 1000 megawatt i USA i 2023.

Ørsted har til dato opstillet 5600 megawatt på verdensplan - hovedparten i Europa - og har 4300 yderligere undervejs. Samlet er målet at krydse 15.000 megawatt i 2025.

/ritzau/