NNF: Lønreduktion er ren pengeafpresning

NNF underkender egne medlemmers ja til at gå ned i løn for at redde slagteriet i Ringsted. Aftalen strider mod overenskomstens rammeaftale, mener forbundet.

Aftalen mellem slagterikoncernen Tulip og medarbejderne på slagteriet i Ringsted om en lønreduktion på 15 procent strider mod overenskomstens rammeaftale. Det mener slagteriarbejdernes forbund NNF, der nu vil rejse sagen over for Dansk Industri og om nødvendigt føre den videre i Arbejdsretten.

NNF raser over, at Tulip mod at stille en varslet lukning af slagteriet i bero i måske kun et år har indgået en aftale med medarbejderne om, at de går 15 procent ned i løn.

NNF erkender, at overenskomsterne er bygget op på en måde, der giver den enkelte arbejdsplads mulighed for at indgå lokale aftaler. Men i dette tilfælde er der tale om spørgsmål, der kun kan forhandles ved de centrale overenskomstforhandlinger, fastslår NNF's faglige næstformand Jens Peter Bostrup. Dermed underkender NNF de lokale tillidsmænd, der på vegne af de 250 NNF-medlemmer på virksomheden har sagt god for aftalen.

/ritzau/