Kvindelige ledere giver konkurrencefordele

Kvinder i lederstillinger giver konkurrencemæssige fordele. Det viser både nye danske og amerikanske undersøgelser, men det halter med at få kvinderne på banen.

Hvis virksomhederne ikke lige ved, hvordan de skal bære sig ad, så har ministeren for ligestilling, Henriette Kjær (K), en række råd og værktøjer parat.

- Der er åbenbart nogle virksomheder, som synes, det er svært at rekruttere kvinder og derfor skal have nogle gode råd og værktøjer til at føre det ud i livet, sagde hun mandag på en konference om rekruttering af kvindelige ledere, som Dansk Industri (DI) havde arrangeret.

Værktøjskassen indeholder blandt andet et råd om, at virksomheder i højere grad bør synliggøre, at de ønsker kvindelige ledere.

Den danske undersøgelse foretaget af DI viser, at kvinder sjældent søger lederstillinger. Samtidig viser den, at virksomheder har en tendens til at prioritere mænd, når nye ledere skal findes. Hos DI har nøjagtig én lederstilling indtil oktober i fjor været besat af en kvinde.

På konferencen, som velvalgt lå på Kvindernes Internationale kampdag, var det lige så svært at få øje på mænd, som det er at få øje på kvindelige ledere i Danmark.

/ritzau/