ISS-succes hos nøglekunder sætter damp under vækstkedlerne

Servicegiganten ISS har slanket forretningen og fra starten af 2019 voksede de tilbageværende dele.

Omsætningen hos servicevirksomheden ISS vokser, efter at selskabet har besluttet sig for at slanke virksomheden og fokusere på sine nøglekunder. (Arkivfoto) Stine Jacobsen/Reuters Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Efter ISS i december præsenterede en plan for en slankekur, har væksten fået fart på fra starten af 2019.

Selskabets organiske vækst - altså vækst uden tilkøb - var på 6,1 procent i årets tre første måneder.

ISS er nok bedst kendt for rengøring, men har de seneste år udvidet og leverer nu også teknisk service af eksempelvis el samt catering og sikkerhed.

I december kom ISS med en plan for at slanke virksomheden betragteligt. Planen indeholdt et frasalg af aktiviteterne i 13 lande. Det skærer kundegruppen midtover og reducerer den fra 125.300 til 62.700.

Frasalget skal efterlade ISS med mere lønsomme kontrakter. Hele regnskabet er derfor justeret, så de frasolgte dele ikke tæller med.

»Salget af vores ikke-aktiviteter skrider godt fremad,« siger topchef i ISS Jeff Gravenhorst i forbindelse med regnskabet onsdag.

Han forklarer, at pengene fra salget går til geninvestering.

Fra første kvartal i 2019 kunne ISS notere sig en omsætning på 18,7 milliarder kroner, hvilket er 4,9 procent højere end samme periode sidste år.

Blandt andet peger topchef Jeff Gravenhorst på en ny kontrakt med Bygningsstyrelsen som et af eksemplerne på, at kerneforretningen er i fremgang.

»Vores fokus på vores nøglekontrakter fortsætter med at bære frugt,« siger Jeff Gravenhorst i forbindelse med regnskabet.

Fremgangen hos ISS var dermed større, end det var ventet af de analytikere, som Ritzau Finans på forhånd havde talt med.

Regnskabet har skabt begejstring blandt investorerne. Ved åbningen af fondsbørsen i København er ISS-aktien steget med lidt under fem procent.

Det gør ISS til morgenens klart mest populære aktie. Ingen af de andre toneangivende danske aktier stiger nær så meget.

/ritzau/