GN: Resound-sag har belastet kundeforhold og medarbejdere

Det har været en belastning for kundeforhold og medarbejdere, at der siden april har været rejst tvivl om salget af GN Store Nords høreapparatdivision, GN Resound.

Det oplyser GNs viceadministrerende direktør, Jens Due Olsen, i et interview med RB-Børsen forud for det første retsmøde i Tyskland om salget.

Divisionen skulle ellers have været solgt til schweiziske Phonak for 15,5 mia. kr., men det satte de tyske konkurrencemyndigheder en effektiv stopper for ved at forbyde salget med henvisning til konkurrencesituationen på det tyske marked for høreapparater. Salget var et led i en strategiproces, hvor GN fremover skal fokusere på kerneaktiviteten - produktionen at headset. Derfor har GN sideløbende trimmet organisationen til, og den ny organisation har derfor mod forventning måtte påtage sig ekstra arbejde i og med, at Resound stadig er en del af GN-koncernen.

Derfor håber Jens Due Olsen, at det på onsdagens retshøring lykkes GN og Phonak at overbevise domstolene om at give lov til et midlertidigt salg, mens juristerne kæmper videre i en retssag, der kan trække ud i årevis.

- Vi har haft en virksomhed til salg i et år nu - og vi kan ikke vente endnu et år på en afgørelse. Vi kan jo se, at det påvirker kundeforhold og medarbejderforhold, at man ikke rigtig kender den strategiske fremtid for en virksomhed, siger Jens Due Olsen. Han oplyser, at der blandt andet har været flere opsigelser end normalt blandt medarbejderne i GN, og det har også været sværere at tiltrække nye medarbejdere som følge af sagen. Jens Due Olsen har de seneste måneder både fungeret som finansdirektør og haft ansvaret for gennemførelsen af salget af GL&V. Og selv om han ikke vil kalde sagen for sin største karrieremæssige udfordring, så glæder han sig alligevel til, at han om forhåbentlig nogle måneder kan se et arbejdsmæssigt lys for enden af tunellen.

- Jeg vil sige, at den her opgave er lidt mere spændende. end jeg egentlig havde lyst til, den skulle være. Jeg er meget overbevist om, at vi har ret i det, vi siger. Men om vi får ret, det synes jeg er svært at vurdere. Også fordi, at konkurrenceret er noget af det mest uforudsigelige, man overhovedet kan forestille sig, siger Jens Due Olsen. I de seneste måneder har advokaterne fra GN og Phonak gransket tidligere retsafgørelser og spidset argumenterne til. Derfor føler Jens Due Olsen, at selskabet er så godt forberedt, som man kan blive - også selv om statistikken siger, at myndighederne sjældent underkendes af domstolene i sådanne sager.

- Det er rigtigt, at i de sager, der får lov at køre videre, har myndighederne en høj frifindelsesrisiko. Men omvendt så holder vi os til den individuelle, konkrete sag. Og der er ikke mange tidligere sager, der ligner vores, fastslår Jens Due Olsen.

Onsdag klokken 11 indledes retshøringen i Düsseldorf, og GN Store Nord venter, at der vil komme en afgørelse på spørgsmålet om en midlertidig salgsgodkendelse i løbet af august måned.