Fra Billund til Struer

Der er forskel på stor omsætningsnedgang i Billund og i Struer, erfarer Bang & Olufsens nye chef, der har været begge steder.

Læs mere
Fold sammen
PROFIL

Bang & Olufsen-chefen Torben Ballegaard Sørensen må knibe sig selv i armen, når han i dag læser morgenavis og ser de formentlig forbavsende venlige omtaler af et halvårsregnskab med en omsætningsnedgang på 17 procent.

Så sent som i sidste uge så Torben Ballegaard, der fylder 53 år om et par uger, katastrofeoverskrifter om en bare lidt større omsætningsnedgang hos Lego (25 procent), og hans sidste job inden Bang & Olufsen var netop hos Lego, hvor han fra 1996 stod for introduktion på rekordtid af nye succesprodukter som Lego Mindstorms.

Men han tabte i magtkamp med den tidligere B&O-finansdirektør Poul Plougmann, fik en fratrædelsesordning og blev fire måneder senere udvalgt som Anders Knutsens afløser i som topchef Struer.

Ballegaard er ingen mediestjerne, men han skabte sig lynhurtigt respekt i Struer, da han særdeles grundigt gik ind i tingene og lavede sin opfølgning på Anders Knutsens redning af Struer-virksomheden, der for 12 år siden var på gravens rand.

Stanford og Harvard
Han var særdeles velpåklædt til opgaverne hos både Lego og Bang & Olufsen, for det var hans yndlingsvirksomheder som dreng i Århus, hvor han legede med Lego og selv byggede højttalere.

Han blev uddannet som cand.merc. og efteruddannede sig internationalt, bl.a. på et af verdens førende teknologiuniversiteter Stanford i Californien. Han har såmænd også undervist på lige så toneangivende MIT og Harvard i Boston.

En periode var han udstationeret i Los Angeles for den grafiske virksomhed CCI, der laver IT-udstyr til aviser og blade, og han blev senere det succesrige selskabs Europa-direktør.

Han kom til Lego i 1996, hvor han ud over Mindstorms stod for virksomhedens indtog på internettet, og specielt gjorde han sig bemærket som en moderne leder, der i lang tid havde ejeren Kjeld Kirk Kristiansens opmærksomhed.

»Han favner bredt, har god forståelse for menneskene i processen og går selv i front. Det giver indtryk af en mand med magnetisk udstråling, og samtidig er han en gæv jyde, så han kan ikke undgå at blive en succes,« sagde den headhunter, der havde fundet ham, anonymt til Berlingske Tidende ved udnævnelsen.

Torben Ballegaard, der er gift med en laborant og far til to piger, er også jysk i sin selvkritik.

»Det kan sommetider gå lidt for hurtigt«, mener han - men nu ser det ud, som om aktiemarkedet har målt det med hastigheden til at være i orden.