Forsvaret laver handicapboliger

Forsvaret indretter to lejligheder til soldater, der skal genoptrænes efter endt kamphandling. Boligerne kommer til at ligge i København.

Læs mere
Fold sammen
Forsvaret vil i fremtiden kunne tilbyde handicapvenlige lejligheder til soldater, der er blevet skadet i krig og efter endt behandling har brug for en bolig i forbindelse med genoptræning. Lejlighederne kommer til at ligge i København, da genoptræningen for det meste sker på Rigshospitalet.

Indretningen af lejlighederne kommer efter en sag om den 23-årige krigsveteran Kasper Kiran Larsen, der på anden måned ligger på Rigshospitalet efter endt behandling, fordi Brøndby Kommune ikke har kunnet finde en handicapbolig til ham.

- Det er i sidste ende et kommunalt ansvar at tilbyde en handicapvenlig bolig. Men nu springer vi til med to boliger, som bliver tager fra forsvarets boligmasse, siger orlogskaptajn John Michael Nielsen. der er souschef for kommunikationssekretariatet i Forsvarskommandoen.

Det er forsvarets øverste chef, Tim Sloth Jørgensen, der vil stille lejlighederne til rådighed. Han har taget beslutningen, fordi han har ansvaret for de soldater, der sendes ud.

- Dermed føler jeg også et ansvar, når de kommer hjem og er sårede, siger forsvarschefen.

Dansk Folkeparti og Venstre vil have soldater, der er blevet skadet i krigstjeneste, forrest i køen til handicapboliger, mens Socialdemokraterne siger nej til idéen, som Dansk Handicapforbund ikke afviser, skriver dagbladet Information Weekend.

- Ja, der skal gøres forskel på folk. Når det drejer sig om vores soldater, må de meget gerne for mig komme i første række. De har ydet så meget, siger DF's udenrigsordfører, Søren Espersen, der støttes af Venstres udenrigsordfører, Søren Pind. Socialdemokraternes udenrigsordfører, Mogens Lykketoft, mener ikke, at krigsveteraner skal forrest i boligkøen, da staten må sørge for sine soldater. Hvis de skal have særbehandling, må man udruste kommunerne med midler til den indsats.

Landsformanden for Dansk Handicapforbund, Susanne Olsen, vil ikke afvise at tilgodese de krigsskadede soldater./ritzau/