Erstatningskravene mod Danske Bank hober sig op

Yderligere 70 investorer har meldt ud, at de forbereder endnu et massesøgsmål mod Danske Bank for de tab, de har lidt, efter at hvidvasksagen har ført til en halvering af bankens aktiekurs.

En stribe advokathuse fra hele verden gør klar til massive sagsanlæg mod Danske Bank for de aktiviteter i bankens estiske filial, der endte som en så stor skandale, at kursen på bankens aktier er halveret på et år. Fold sammen
Læs mere
Foto: Asger Ladefoged

De vrede investorer står i kø.

De føler sig taget ved næsen, efter at aktier i Danske Bank på et år har tabt halvdelen af deres værdi i kølvandet på Berlingskes afsløringer af mistænkelige pengestrømme, der i årevis fik lov til at køre ind og ud af bankens estiske afdeling.

Den seneste gruppe investorer har netop meldt sig på banen. De er så småt klar til at lancere et sagsanlæg mod skandaleramte Danske Bank i næste måned.

Der er ifølge The Daily Telegraph tale om 70 investorer, der samlet set hævder at have lidt et tab på en milliard euro, der svarer til 7,5 milliarder kroner, som de nu agter at sagsøge banken for.

Det gør de i et fælles søgsmål anført af det internationale advokatfirma DRRT, der er samme firma, som for øjeblikket også er involveret i den store sag mod Volkswagen, efter at virksomheden snød på vægten med sin partikeludledning.

Bagmandspolitiet (SØIK) rullede i november 2018 det helt tunge skyts ud i efterforskningen af en af historiens største hvidvasksager.

SØIK går ikke kun efter at kunne give Danske Bank en mulig milliardbøde. Det undersøger også muligheden for at gå direkte efter de ansvarlige – nu forhenværende topfolk i Danmarks største bank.

Flere sager i vente

En lang række investorer har i løbet af det seneste år meldt sig på banen med søgsmål mod Danske Bank. Her er et udsnit af dem:

I slutningen af januar måned meldte det danske advokathus Njord sig på banen med indledningen til et søgsmål mod Danmarks største bank.

Njord har dannet alliance med både det australske firma IMF Bentham, der finansierer søgsmålet, og Quinn Emmanuel, verdens største advokatfirma specialiseret udelukkende i rets- og voldgiftssager i erhvervslivet.

Tidligere samme måned anlagde den amerikanske pensionsfond Plumbers & Steamfitters Local 773 Pension Fund of Glens Fall sag mod banken og den tidligere topchef Thomas Borgen og forhenværende bestyrelsesformand Ole Andersen ved distriktsdomstolen på Manhattan i New York. De mener, at bankens skødesløshed i den estiske filial har kostet dem 2,54 milliarder dollar, svarende til omkring 16,5 milliarder kroner.

De to amerikanske selskaber Pomerantz og Lieff Cabraser Heimann & Bernstein, tyske TILP, hollandske Lemstra Van der Korst og danske Németh Sigetty meldte ud tilbage i november, at de også sagsøger Danske Bank.

Det amerikanske firma International Securities Associations & Foun (ISAF) har samlet de fire udenlandske advokathuse, der tilsammen repræsenterer en alenlang liste af udenlandske investorer i banken.