Danske Kroer & Hoteller dømt for karteldannelse

Dømt. Det blev til en ordentlig lussing, da Danske Kroer & Hoteller torsdag blev dømt for karteldannelse.

Danske Kroer & Hoteller fik torsdag ved Retten i Horsens bøde på 400.000 kr. for ulovligt at aftale mindstepriser for værelser. Danske Kroer & Hoteller er skuffet over dommen og overvejer at anke den.

Det skriver Rejsebranchens nyhedsportal Take Off.

Retten i Horsens konkluderede at der har været tale om en årelang karteldannelse og uddelte derfor en bøde på 400.000 kr. til Danske Kroer & Hoteller for overtrædelse af Konkurrenceloven.

Også foreningens direktør, Jørgen Arvad Christensen, og bestyrelsesformand Lau Hilding Hvid blev kendt skyldige og hver idømt en bøde på 10.000 kroner.

Der er tale om 89 kroer og hoteller fra hele Danmark, der gennem flere år indbydes aftalte mindstepriser. Men det hæmmer den frie konkurrence, mener Retten i Horsens.

Det var Konkurrencerådet, der i 2005 vurderede, at prissamarbejdet var ulovligt. Blandt andet udførte branchefællesskabet såkaldte krochecks, der i Retten strider mod konkurrenceloven. Rådet overlod sagen til Bagmandspolitiet.

- Det er tilfredsstillende, at alle blev dømt. Og retten finder, at der er tale om en alvorlig lovovertrædelse, siger bagmandspolitiets chef, statsadvokat Jens Madsen til Ritzau.

Danske Kroer & Hoteller skriver på sin hjemmeside, at branchefællesskabet nu vil overveje, hvorvidt de vil acceptere dommen eller prøve dommen ved landsretten.

- mja