Dagligvarer i dødskramper på nettet

ISO drejer nøglen om på net-butik efter fire år med underskud. Tiden er ikke til at eksperimentere, mener ISO. Konkurrenten Intervare har for længst standset leveringerne til private og servicerer nu kun kommunernes ældrepleje.

Storstilede digitale drømme om mindre stress i hverdagen, fordi supermarkedet nærmest af sig selv kommer og fylder køleskabet op, ser nu ud til at briste.

Landets største, digitale supermarked giver op - ISO Supermarked lukker internetforretningen om en uge fra i morgen. Tilbage er kun to seriøse netsupermarkeder, men ingen af dem henvender sig til ret mange mennesker.

»For to år siden fandt vi ud af, at vi ville gå ind i en niche med at levere dagligvarer til ældre i samarbejde med kommunerne. Det er en ganske givtig forretning,« siger direktør Stefan Plenge, Intervare.

Intervare åbnede med at sælge dagligvarer til ansatte i typisk IT-branchen, hvor varerne blev leveret på virksomhedens adresse. Men i dag er det kun ældre på kommunal aftale, der kan bestille mad og drikke hos Intervare.

»Vi leverer til et par tusinde ældre først og fremmest i Københavns Kommune,« siger Stefan Plenge.

ISO leverer også til ældre gennem kommunale aftaler. Og ISO vil fortsætte leverancerne i endnu nogle måneder, indtil kommunerne finder en anden leverandør. Måske Intervare - eller en af de 28 tidligere Favør-supermarkeder, der nu under navnet SuperBest også bringer dagligvarer ud efter bestilling på nettet.

ISO begrunder lukningen af net-forretningen med, at den i fire år gav underskud. Dagligvarebranchens konjunkturer er ikke længere til eksperimenter, mener ISO.

Dansk Supermarked har i nu flere år ventet på, at andre skulle bevise, at digitale dagligvarer kunne være en økonomisk succes. FDBs websider rummer et mindre antal tilbudsvarer, som kan bestilles på internettet, men som stadig skal hentes og betales i en af supermarkederne.