11/08-2004: Ny ejer af Gatetrade lover e-mirakel

Den nye ejer af e-markedspladsen Gatetrade lover overskud senest til nytår.

Læs mere
Fold sammen
Miraklernes tid er ikke forbi i dansk IT, mener forretningsmanden Ib Kunøe.

I juni opgav Danske Bank, Mærsk Data, TDC og Post Danmark deres fælles investering i Danmarks mest ambitiøse e-handelsplads, Gatetrade, og sendte forretningen til solvent likvidation.

7. juli kunne virksomhedens adm. direktør Steen Gede meddele en undrende offentlighed at Gatetrade var blevet reddet - solgt til forretningsmanden Ib Kunøe.

Nu overrasker Kunøe.

»Gatetrade giver overskud på månedsbasis til december eller senest til januar. Det bliver en fantastisk forretning,« siger Kunøe til Berlingske Tidende.

Kunøe troede ikke på de tidligere ejere, der havde tabt 200-300 mio. kr. på at etablere e-markedspladsen, og lod meddele, at »der i Danmark ikke er et tilstrækkeligt marked til, at gatetrade.net i overskuelig fremtid kan drives rentabelt«.

Nu har han selv i tre uger næsten 24 timer i døgnet opholdt sig i Gatetrades hovedkvarter i Avedøre, og nu er en ny strategi og salgsplan klar. Kun en enkelt af de gamle medarbejdere er ikke med, fordi den pågældende, økonomichefen, nåede at sige ja til et nyt job før Gatetrade blev reddet.

»De gamle ejere var vel trætte, og sagde stop, fordi de kun havde nået en halv mia. af den omsætning på 50 mia. kr., som de selv havde været med til at give Gatetrade forhåbning om. Men omsætningen steg faktisk kraftigt allerede i juni, og vi tror, at vi ved, hvad der skal,« siger Kunøe, der tidligere har scoret store milliongevinster på store ejerandele i bl.a. modehuset Sand og mobiltelefonselskabet Telmore.

Kunøes strategi
Et enkelt punkt i Kunøes strategi er at lade nye sælgere satse på de Gatetrade-kunder, der allerede har oplevet succes:

»Det er nemmere, at få en virksomhed til at gå fra ti til 50 pct. handel via nettet, end at få nogen til at gå efter de første ti pct. Vi tror, vi kan få en en ketchup-effekt meget hurtigt, og vi har flere kunder, der allerede har haft store succeser med Gatetrade,« siger han, og peger på bl.a. IT-grossisten Topnordic, der på meget kort tid har fået milliard-omsætning, og lige nu er en af Danmarks mest succesfulde IT-leverandører.

Topnordic er i øvrigt for halvpartens vedkommende ejet af - Ib Kunøe via hans selskab Consolidated Holding.