Funkisbolig med søudsigt

Susanne Hermanns forkærlighed for det enkle og stilrene går smukt i spænd med hendes udsigt til sø og skov, som får lov at dominere helt ind i indretningen.

På den ene side af køkkenøen er der plads til, at børnene kan sidde og lave lektier, eller at gæster kan nyde et glas vin, mens der laves mad. Barstolene i neopren er fra 1000 Chairs. Fold sammen
Læs mere

Første gang Susanne Hermann og hendes mand så det store hus i Holte med sø for enden af haven, var det slet ikke til salg. De boede fem huse længere nede på samme vej og var til et beboerforeningsmøde hos den daværende ejer. Alligevel sagde Susanne Hermann til sin mand: »Her skal vi bo en dag.«

For tre år siden gik drømmen i opfyldelse. Men inden parret og deres to døtre kunne flytte ind, skulle de mange kvadratmeter bygges om og renoveres. Hessian blev fjernet fra alle vægge, flere små værelser blev lagt sammen til større, stue og køkken blev lagt sammen, og i det nye, kæmpe opholdsrum blev der sat ovenlysvinduer ind for at skabe mere lys. Og vigtigst af alt blev der sat nye ruder i de store døre ud mod søen, hvoraf en del før var matterede, og en pejs, der spærrede for udsigten, blev flyttet.

Artiklen fortsætter under billedet

Villaen er bygget i funkisstil, og det var sammen med beliggenheden og den mageløse udsigt til søen og skoven i haven med til, at Susanne Hermann faldt for den.

»Vi har forskellige halve etager og et par trin op og ned gennem hele huset, så selv om det er så stort, føles det stadig, som om vi som familie kan være tæt sammen i det. Det bedste rum er vores kæmpe opholdsrum, hvor vi alle sammen kan være sammen, selv om en laver lektier, en anden laver mad, en tredje ser fjernsyn og en fjerde læser en bog. Med køkkenet som centrumfor det hele, bliver man nødt til altid at holde det pænt og rent, men det er en lille pris at betale for, at alle er sammen,« siger Susanne Hermann.

Udsigten er altid smuk

Man kan ikke bade i søen. Naboen, Ghita Nørby, siger, at søen er bundløs, og den er også så smattet, at den ikke indbyder til en dukkert for andre end hunde. Men der er masser af frøer og fisk, som børnene synes er sjove at fange. Og så giver den en dejlig udsigt.

Artiklen fortsætter under billedet

»Vi plejer at sige, at udsigten er vores største maleri, der ændrer sig til hver årstid, men altid er smukt at kigge på. Den udsigt gør også, at vi ikke har lyst til at fylde huset op med pynt og nips, og det passer også godt til vores smag. Vi er ikke sådan nogle, der hele tiden går på loppemarked og skifter ting ud hver tredje måned. Det vigtigste for os er, at vores møbler er lækre og funktionelle: at stolene er gode at sidde i, at lamperne giver godt lys, og at sofaen er stor nok til, at hele familien kan sidde godt,« fortæller Susanne Hermann.

Både hun og manden kan lide det stilrene og enkle, og det bærer deres indretning i den grad præg af. Her er luft om møblerne og ikke meget nips.

Artiklen fortsætter under billedet

»Alt, vi har, der ikke er funktionelt, har en betydning og en historie. Når vi er på ferie, køber vi altid noget med hjem. En buddhafigur, en statue, en maske. De ting gør os glade at se på, og så får de plads. Når man har fire kæmpe vinduer ud til så fantastisk en udsigt, som vi har, er der ikke noget, der skal spærre for den. Den frie udsigt gør, at vi året rundt lever med naturen på en lækker måde.«