Nu starter anden etape i nyt københavnerkvarter: Sådan kommer det til at se ud

Postbyen mellem Hovedbanegården og Kalvebod Brygge går nu ind i anden etape, hvor der blandt andet er fokus på boliger, byrum, restauranter og cafeer. Se her, hvordan det kommer til at se ud.

 
Nu starter anden etape af Postbyen, hvor det skal bygges alt fra boliger til kontor og hotel. Den del af bydelen forventes at stå klar i 2024. Video: Danica Pension. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Kranerne har længe været i fuld sving i det nye københavnerkvarter Postbyen, der løber mellem Hovedbanegården og Kalvebod Brygge. Her er Danske Banks kommende hovedkontor ved at tage form, og i dag går byggeriet ind i sin anden etape.

Nu gælder det den del af byggeriet, som omfatter bolig- og hoteltårne kombineret med dagligvarebutikker, restauranter, kontorer og cafeer. Det er også i denne fase, at bydelen får grønne passager og pladser.

Springvand og pladser er en væsentlig del af den næste etape af Postbyen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Postbyen.

»Vi kommer til at arbejde meget med byrum og pladser, som skal være interessante både for dem, der bor og arbejder i bydelen, og for andre besøgende. Hertil kommer siddemiljøer, legeplads, springvand, fortov og cykelsti langs banelegemet med udsigt ud over banen til Carlsberg Byen og Kødbyen. Du får med andre ord god udsigt til væsentlige områder i København herunder også institutioner i København som Hovedbanegården, Glyptoteket og Politigården,« siger Robert V. S. Nellemann, ejendomsudviklingsdirektør i Danica Pension, som købte postgrunden i 2015, og som netop har frigivet nye visualiseringer af Postbyens næste etape.

Robert V.S. Nellemann, ejendomsudviklingsdirektør hos Danica Pension

»Det er vores håb, at folk vil tage imod disse tårne og sige: Det er da flot til Københavns skyline.«


Hotel og boliger

Inden de nye byrum og bygninger skyder op, skal der støbes fundamenter og opføres kælder i flere niveauer. Det vil ske i år.

Derefter skal der rejses i alt fire tårne. I to af tårnene skal der være boliger, men bydelen er også med på hotelbølgen, som er skyllet ind over byen de senere år. De to andre tårne kommer til at indeholde 236 hotellejligheder udviklet af den britiskbaserede hotelgruppe edyn. I stueetagen vil der være restaurant og bar, café- og loungeområde.

»Det skal komplementere det nye Hotel Villa Copenhagen, der også ligger i Postbyen. Hoteller skaber liv alle ugens dage. Så vi har banken, der skaber liv i hverdagene, og hotellerne, der sikrer liv ugen igennem. Hertil kommer boligerne, der vil betyde liv om aftenen og i weekenderne. Vi prøver at skabe et bymiljø, hvor der er liv alle ugens dage,« siger Robert V.S. Nellemann, som fortæller, at alle boligerne i anden etape er lejeboliger fra to værelser og op.

Postbyen bliver helt bilfri. Fold sammen
Læs mere
Foto: Postbyen.

»Fordi vi er et pensionsselskab, giver det bedst mening at eje attraktive ejendomme på den lange bane, for vi skal jo tænke på vores kunder, og vi tror på, at Postbyen er en god investering. Derfor vil vi gerne beholde dem som udlejning. I dagens priser ligger de på omkring 17.000 kroner om måneden og opefter i leje,« siger han.

Robert V.S. Nellemann, ejendomsudviklingsdirektør i Danica Pension

»Vi ønsker at skabe en bydel, som så mange som muligt har lyst til at komme i – uanset om man bor der eller ej.«


Postbyen bliver et bilfrit område, som til gengæld får en parkeringskælder med 800 offentlige parkeringspladser. Samtidig skal et kontorhus på 35.000 kvadratmeter tiltrække virksomheder i alle størrelser. Det kommer til at ligge mellem tårnene og Danske Banks domicil ud til Carsten Niebuhrs Gade og hedder »The Stamp«. I gadeplan kommer der en dagligvarebutik. Kvarteret får også et sundhedshus med alt fra fitness til fysioterapi.

»Vi ønsker at skabe en bydel, som så mange som muligt har lyst til at komme i – uanset om man bor der eller ej,« siger Robert V.S. Nellemann, som anslår, at 6.000 mennesker vil arbejde i Postbyen og 20.000 dagligt vil besøge kvarteret.

Københavns skyline

Tårnene bliver på henholdsvis 15 og 29 etager – det ene vil være på højde med Rådhustårnet. Netop højden har tidligere været et stridspunkt, da beboere i nærheden har peget på, at de i sommerhalvåret kommer til at skygge for solen.

»Det er snart flere år siden, vi vendte det med lyset. Det er primært ved højsommer og solnedgang, at det er aktuelt, men problemstillingen er jo forbigående – på grund af jordens drejning. Det er med andre ord kun en lille del af året,« siger Robert V.S. Nellemann, der har oplevet at måtte revidere planerne en smule.

Kontorhuset The Stamp bliver på 35.000 kvadratmeter og skal tiltrække virksomheder i alle størrelser. Fold sammen
Læs mere
Foto: postbyen.

»Vi har lavet nye tegninger et par gange, men det ender med at se ud som det, vi oprindeligt lagde frem til lokalplanen, og som blev vedtaget. Arkitekturen er enormt vigtig med den her beliggenhed, og det er vores håb, at folk vil tage imod disse tårne og sige: Det er da flot til Københavns skyline,« siger Robert V.S. Nellemann.

Alle bygninger skal certificeres efter den såkaldte DGNB-standard, hvilket betyder, at hele projektet i Postbyen bliver bæredygtighedscertificeret, og ifølge tidsplanen er første etape færdig i 2023, mens den anden er klar i 2024.

Hotellejligheder og boliger skal ligge side om side i Postbyen. Blandt andet for at sikre liv alle ugens dage. Fold sammen
Læs mere
Foto: Postbyen.

LÆS MERE