Roskilde Festival lancerer ny festival

Festivalen kommer til at hedde Grasp og vil forløbe over tre dage.

I 2021 forsøgte Roskilde Festival sig også med Summer Days, der var éndagsversioner af den normalt længere festival. Til november kommer endnu et skud på stammen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Linda Kastrup
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Endnu en ny festival ser snart dagens lys. Endnu engang – som i tilfældene Tomorrow Festival, Øresound Festival og Bio Bio Festival på Banegaarden – er bæredygtighed i fokus.

Den nye festival hedder Grasp, og bag den står folkene bag Roskilde Festival. Det skriver Roskilde Festival i en pressemeddelelse.

»Den tre dage lange festival inviterer dig til 70 events (vi har offentliggjort omkring halvdelen nu), der skaber spændende møder mellem forskere, kunstnere og praktikere fra ind- og udland – og så dig selvfølgelig,« står der i pressemeddelelsen.

På festivalen kommer kunstnere som Efterklang, Den Sorte Skole, Jenny Wilson, Lars Greve og Dreamers' Circus, som dels vil optræde og dels holde foredrag om deres bæredygtige praksis. Derudover vil økonomen Giorgos Kallis afholde en workshop i politisk økologi og ideen om degrowth og Charles Daniel Carson, lektor på University of Texas, kommer til fortælle om »festivaler som drivkraft for kreativ byudvikling«.

Degrowth er en betegnelse for en politisk og forskningsmæssig bevægelse, der ønsker at erstatte fokusset på vækst med et fokus på bæredygtighed.

Der vil også være optrædener fra performancekollektivet Public Works, mens kunstnergruppen Soft Agency kommer til at væve et manifest.

Udover Roskilde Festival laves Grasp i samarbejde med Roskilde Universitet, Roskilde Kommune, Roskilde Festival Højskole og rockmuseet Ragnarock. Den kommer til at løbe af stablen i musikbydelen Musicon i Roskilde.

I festivalens netværk indgår desuden en forsknings-, kultur- formidlingsinstitutioner som Museet for Samtidskunst, Professionshøjskolen Absalon, Musicon, Roskilde Bibliotekerne og Rytmisk Musikkonservatorium.

Festivalen løber af stablen 18.–20. november.