Ny grøn festival i København serverer deleretter ved langborde og viser film under åben himmel

De landlignende omgivelser på BaneGaarden midt i København skal danne ramme om film, mad og debatter om klima og etniske minoriteter 12.-17. august.

Ud over dokumentarfilm og mad for voksne vil der søndag, mandag og tirsdag være særlige, kreative aktiviteter for lokale familier og børnehaver. Mandag og tirsdag er det muligt for børnehaver at melde sig til, mens det søndag er muligt for børnefamilier bare at dukke op, oplyser festivalen til Berlingske. Fold sammen
Læs mere
Foto: Pr
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Hvis man har dårlig klimasamvittighed over sit sommerindtag af grillpølser eller brændstoføkonomien på sin firehjulstrækker, kan man i august hoppe op på cyklen og tage til film- og madfestival på BaneGaarden i København, der har bæredygtighed som tema.

Bio-Bio Festival hedder tiltaget, og festivalen kombinerer dokumentarfilm, der vises under åben himmel, med oplæsninger, kunstnersamtaler, paneldebatter og langbordsmiddag, skriver arrangørerne i en pressemeddelelse.

Festivalens ambition er at vise, at den grønne omstilling kan drives af æstetik, humor, alvor og sanselighed, siger festivalchef Marlene Schiött Rasmussen.

»Vi arbejder med et diverst udsnit af kunst og kultur – men også med en ambition om et diverst fællesskab, hvor visioner for en mere bæredygtig fremtid er det, der binder de optrædende såvel som publikum sammen. I år har vi særlig opmærksomhed på, at minoritetsetniske danskere ikke er velrepræsenterede i klimabevægelsen, og vi prøver at skabe rum for dette med et sted, hvor behov og visioner frit kan luftes,« siger Marlene Schiött Rasmussen i pressemeddelelsen.

Ud over de såkaldte madsystembrydere Sandra Villumsen, Farendløse Mosteri og Regenerativt Landbrug kan man i løbet af festivalen opleve blandt andre forfatter og filmskaber Anders Morgenthaler, medgrundlægger af In futurum, Moussa Mchangama, kunstneren Jakob Kudsk Steensen, designeren Sadaf Hayat og forfatteren Amalie Smith. Fold sammen
Læs mere
Foto: Pressefoto.

Sammen med Bio-Bio-filmfestivalen åbner Madland Festival 2021, og på åbningsdagen torsdag arrangerer den en langbordsmiddag med grønne deleretter fra kokkene på BaneGaarden. Der er derudover adgang til madmarkedet på BaneGaarden. På åbningsdagen kan man også møde klimaaktører fra blandt andet AndelsGaarde samt FoodSHIFT 2030, som er et klimasamarbejde mellem 12 europæiske lande, otte ngo'er og syv forskningsinstitutter.

Filmene på Bio-Bio bliver vist under åben himmel, og på programmet er blandt andre to film af Phie Ambo: »Genopdagelsen« og »70/30«, samt filmen »Koyaanisqatsi«, med musik af et af de 20. århundredes mest indflydelsesrige komponister, Philip Glass.

»Godfather«-instruktøren Francis Ford Coppola blev så imponeret, da han så »Koyaanisqatsi«, at han både lånte sit navn til promoveringen og siden hjalp med at distribuere filmen.

Festivalen finder sted på BaneGaarden mellem Vesterbro og Sydhavnen 12.-17. august 2021. Nogle ting kræver billetter, mens andet er gratis, og billetter kan købes på festivalens Facebook-side.

Bio-Bio Festival er støttet af Det Danske Filminstitut, en filantropisk bevilling fra Realdania, Slots- og Kulturstyrelsen, Københavns Kommune og Vesterbro Lokaludvalg. Mino Danmarks deltagelse sker med støtte fra Tuborgfondet.