Michelin-restaurant gik konkurs – nu genåbner den i København

Kadeau har været ramt af både konkurs og brand under corona-pandemien. Nu genåbner Michelin-restauranten i København 30. oktober i nye rammer og med færre gæster ad gangen.

31 marts gik Kadeau-koncernen konkurs, men blev reddet af investorer. Nu genåbner restauranten, der startede på Bornholm, i København. Fold sammen
Læs mere
Foto: Thomas Lekfeldt

Det har været et turbulent halvår for restauranten Kadeau.

31. marts måtte Nicolai Nørregaard, som er chefkok og medejer af Kadeau-koncernen, erklære sig selv konkurs.

»Det er simpelthen forfærdeligt det her. Det er jo hele mit livsværk,« sagde 40-årige Nørregaard dengang til Berlingske.

Senere – i maj – kunne koncernen så melde ud, at den var blevet reddet af en række investorer, og nu genåbner Kadeau, der har holdt åbent på Bornholm hele sommeren, igen i København.

»Det er fantastisk – vi har set frem til det. Det er noget, vi har arbejdet på længe,« lyder det nu fra Nicolai Nørgaard med udsigt til, at restauranten på Christianshavn genåbner 30. oktober.

Nicolai Nørgaard, chefkok på Kadeau

»Det betyder, at vi kan arbejde mere med oplevelsen, og det giver os en bedre chance for at være selvforsynende«


Færre gæster

I modsætning til de tidligere 36 gæster, får restauranten nu plads til 24.

Der er 20 serveringer på den nye menu på Kadeau i København, som håber i endnu højere grad at blive selvforsynende, nu der kun er plads til 24 gæster mod de tidligere 36. Fold sammen
Læs mere
Foto: Kadeau/PR.

»Ideen er at skære helt ind til benet med færre gæster og skrue op til næste niveau. Det er noget, vi har haft i tankerne i noget tid. Vi har brugt nedlukningen hen over sommeren til at gentænke vores koncept,« siger Nicolai Nørgaard, som har inddraget et område af restauranten til vin-rum.

»Vinkortet er markant udvidet, og vinkælderen rykket op blandt gæsterne. Vi vil arbejde endnu tættere med vinen,« siger han.

Kadeau på Christianshavn åbner 30. oktober på færre kvadratmeter og med færre gæster. Fold sammen
Læs mere
Foto: Kadeau/PR.

Når restauranten kommer til at kunne rumme færre gæster, har det ikke relation til corona, understreger Nicolai Nørgaard.

»Vi vil gerne have mere tid til gæsterne og færre borde. Det betyder, at vi kan arbejde mere med oplevelsen, og det giver os en bedre chance for at være selvforsynende. I og med at vi kun har 24 gæster nu, tror vi også på, at vi kan have en mere jævn og stabil belægning ugen igennem,« siger Nicolai Nørgaard, som heller ikke har valgt at revidere menuen på grund af covid-19 i modsætning til nogle andre Michelinrestauranter.

Private Dining

Restauranten har desuden valgt at inddrage et rum til Private Dining Room. Samtidig byder et nyt lounge-område velkommen, inden der er 20 serveringer ved bordet. Samme lounge kan man fortsætte i efter middagen – når retningslinjerne tillader det.

»Vi vil gerne kunne ændre settingen, så vi kan skabe en lidt mere forskelligartet oplevelse, hvor man også kan blive hængende og forlænge oplevelsen – lidt som i et privat hjem. Der sluttes af i det kommende grønne orangeri i gården, og så kommer der Private Dining Room for dem, der vil have en endnu mere privat version af Kadeau,« siger Nicolai Nørgaard.

Nicolai Nørgaard, chefkok på Kadeau

»Vi vil fortsat have lidt flere gæster Bornholm, mens København er der, vi forfiner lidt mere og har mere tid til fordybelse og intimitet«


Bornholm fortsætter som før

Det var jo på Bornholm, at det hele startede, da Nicolai Nørgaard som 27-årig åbnede Kadeau på klippeøen med makkeren Rasmus Kofoed i 2007.

Restaurant Kadeau Bornholm fortsætter som før. Fold sammen
Læs mere
Foto: Thomas Lekfeldt.

Også her har sommeren budt på ubehagelige overraskelser, da der opstod en brand i juli – dog ikke mere alvorlig, end at restauranten har kunnet holde åbent henover sommeren og til og med oktober.

Her fortsætter konceptet, som det plejer, når den genåbner til foråret.

»Vi vil fortsat have lidt flere gæster på Bornholm, mens København er dér, vi forfiner lidt mere og har mere tid til fordybelse og intimitet,« siger Nicolai Nørgaard.