Først blev michelinrestauranten ramt af konkurs. Så hærgede en brand: » Jeg kan slet ikke sætte ord på det«

Torsdag opstod der brand i michelin-restauranten Kadeau på Bornholm. Men branden kom hurtigt under kontrol, og man undgik, at selve restauranten gik op i røg. »Branden er endnu et lille hak i tuden, men vi har fuld tiltro til, at vi rejser os og kommer meget stærkt igen,« siger direktøren. Onsdag åbner Kadeau igen.

»Det var forfærdeligt. Jeg kan slet ikke sætte ord på det,« siger restaurantens direktør, Magnus Klein Kofoed. Fold sammen
Læs mere
Foto: Thomas Lekfeldt

Et fortærsket mundheld lyder, at en ulykke sjældent kommer alene. Sådan er det også i den michelinbestjernede Kadeau-koncerns tilfælde. Først ramte en konkurs koncernen, der ejer blandt andet de to michelinrestauranter Kadeau Bornholm og Kadeau København. Det skete i foråret, efter at de danske restauranter og landet i det hele taget lukkede ned på grund af den verdensomspændende coronakrise.

Restauranterne blev senere reddet af en ny ejerkreds, som sendte de fornødne penge ind i de to restauranter med tilsammen tre michelinstjerner. Én krise var afblæst. Men sent torsdag aften var uheldet ude igen. En brand brød ud i restauranten på Bornholm.

Magnus Klein Kofoed, direktør

»Branden er endnu et lille hak i tuden, men vi har fuld tiltro til, at vi rejser os og kommer meget stærkt igen.«


»Det var forfærdeligt. Jeg kan slet ikke sætte ord på det,« siger restaurantens direktør, Magnus Klein Kofoed, der sammen Rasmus Kofoed og chefkok Nicolai Nørregaard er blandt restaurantkoncernens oprindelige ejere.

»Da det skete, gik der simpelthen så mange tanker gennem mit hoved. Men allerede få timer efter, at branden begyndte, kunne vi se, at det slet ikke var så slemt, som vi havde frygtet. Det var en kæmpe lettelse,« siger Kadeaus direktør, Magnus Klein Kofoed. Fold sammen
Læs mere
Foto: Finn Frandsen/Ritzau Scanpix.

Åbner onsdag

Det var i en pizzaovn, at branden opstod. Der var opstået en revne i stenovnen, som fik varme til at sive ud. Og ifølge Bornholms Politi er der sket skader på tagkonstruktionen og vægbeklædningen, ligesom der er røg- og sodskader. Men ifølge Magnus Klein Kofoed er der ikke nogen skader i selve restauranten, hvor der er plads til omtrent 60 gæster. Derfor kan restauranten allerede denne onsdag åbne igen.

»Da det skete, gik der simpelthen så mange tanker igennem mit hoved. Men allerede få timer, efter at branden begyndte, kunne vi se, at det slet ikke var så slemt, som vi havde frygtet. Det var en kæmpe lettelse. Det er især det gode slukningsarbejde, der er med til, at vi kan åbne allerede. Vi var alle sammen med i slukningsarbejdet – også gæsterne,« siger han.

Branden betyder, at restauranten har måttet holde lukket hen over weekenden, og dermed har restauranten mistet tre dages omsætning.

»Vi har heldigvis styr på vores forsikringer, og heldigvis er det kun tre dage, vi har måttet holde lukket. Branden er endnu et lille hak i tuden, men vi har fuld tiltro til, at vi rejser os og kommer meget stærkt igen.«

Optimisme

Kadeau åbnede første gang på Bornholm i 2007, mens en københavnsk restaurant kom til i 2011 – den åbnede på Vesterbrogade, men flyttede senere til Christianshavn. I 2016 fik den bornholmske afdeling den første michelinstjerne, mens Kadeau København blev tildelt en stjerne i 2013.

I 2018 fik restauranten i København endnu en stjerne og er dermed en af de i alt syv tostjernede michelinrestauranter, der er i Danmark.

Selve restauranten med plads til 60 gæster blev ikke ramt af branden, der opstod i en pizzaovn. Fold sammen
Læs mere
Foto: Thomas Lekfeldt.

Et Facebook-opslag fra restauranten er flankeret med hashtagget #yearofthephoenix som for at understrege, at Kadeau allerede to gange i år har rejst sig som en fugl Føniks.

Det er også budskabet fra Magnus Klein Kofoed.

»Efter konkursen åbnede vi med en nyt køkken og med en efterspørgsel, der aldrig før har været så stor. Og med både vores egne og med vores gæsters ord har vi et bedre produkt end nogensinde. Så der var både glæde, optimisme og stolthed. Og ikke mindst en tro på fremtiden, men så kom branden. Det var svært at stå i. Men heldigvis er resten af sæsonen fuldt booket,« siger han.