Prøver du også at camouflere lugten på toilettet?

Selvom toilettet først og fremmest har til formål at bortskaffe vores kropslige affald, foregår der meget andet på det lille hus. En stor undersøgelse af vores toiletvaner afslører, hvordan vi gebærder os, når vi går på WC.

Topbillede
Foto: Geberit Fold sammen
Læs mere

Prøver du at camouflere den dårlige lugt efter dit toiletbesøg, undgår du at benytte offentlige toiletter eller har du tabt ting og sager ned i kummen? I så fald er du langt fra alene. En nordisk undersøgelse gennemført af YouGov for Geberit giver et indblik i vores gøren og laden, når vi går på toilettet.

Toilettid er hygge- og alenetid
Toiletbesøg er ikke nødvendigvis en ting, der bare skal overstås hurtigst muligt. I hvert fald bruger hele 15% mere end 20 minutter om dagen på toilettet, hvilket på årsbasis bliver til mere end 120 timer – eller godt fem hele døgn - på tønden.

Hvorfor vi tager os så god tid til toiletbesøgene, giver nogle af undersøgelsens andre besvarelser en forklaring på. Mere end halvdelen bruger nogen gange ekstra tid bare for at få lidt tid for sig selv, og 4 ud af 10 angiver, at deres yndlingsbeskæftigelse er at nyde alenetiden. Derudover bliver de mange timer fortrinsvis brugt på at sidde med smartphones og på at læse bøger og magasiner.

Se Geberit AquaCleans udvalg af komfortable toiletter

Måske er det netop på grund af de mange forskellige gøremål, at næsten hver anden har prøvet at tabe noget i toilettet. Skønhedsprodukter og tandbørster er de ting, som oftest ryger ned i kummen, mens også smartphones og nøgler jævnligt må fiskes op af vandet.

Holder sig i shoppingcenteret
Selvom det altså tyder på, at mange af os nyder en stille stund på toilettet derhjemme, er billedet et helt andet, når vi kommer ud i det offentlige rum. Hele 56% har nemlig undladt at bruge toiletter på offentlige steder, hvilket nok hænger sammen med, at næsten 3 ud af 4 har oplevet ulækre og beskidte offentlige toiletter.

Et af de steder, hvor flest har undladt at benytte toilettet, er i shoppingcentre. Her har 4 ud af 10 skippet et toiletbesøg, mens 73% har prøvet at blive mødt af et ulækkert og beskidt toilet, når de var i indkøbscentret.

Samtidig tager mange sig en række forholdsregler, når de offentlige toiletter alligevel må tages i brug. Således er det kun 22%, der slet ikke tager deres forholdsregler. 35% rengør toiletsædet med serviet eller antibaktieriel klud, 28% putter papir på brættet, mens 31% helt undlader at sætte sig ned.

Vi er mest pinlige over lugten
Et toiletbesøg hører til noget af det mest naturlige for os mennesker, hvilket kan være en af forklaringerne på, at kun 18% låser altid døren, uanset om de er ude eller hjemme. Vi er heller ikke blege for at have andre rendende, mens vi er på badeværelset, da over halvdelen af undersøgelsens deltagere nogen gange har kæresten eller ægtefællen på besøg imens.

Dog er der et punkt, som ser ud til at gøre os pinligt berørte, når det gælder vores toiletbesøg – lugten. 12% er deciderede pinlige over den lugt, de efterlader sig, mens 48% har det skidt med at efterlade et lugtende toilet til den næste besørgende.

Den mest gængse måde at komme det problem til livs på er ved at åbne et vindue, men for mere end hver femte skal der åbenbart andre metoder i brug. De prøver nemlig at camouflere dårlig lugt efter toiletbesøg med deo, luftfrisker eller andet, der kan fjerne lugtgenerne.

Se de innovative løsninger der automatisk fjerner den dårlige lugt

Annoncørbetalt indhold (native indhold) er et kommercielt samarbejde mellem Berlingske Media PartnerLab og en annoncør. Berlingske Medias uafhængige redaktioner har intet at gøre med udarbejdelsen af dette indhold.