USA/aktier: Endnu en dag med rekorder på Wall Street

Alle de tre store amerikanske aktieindeks, S&P 500, Nasdaq og Dow Jones, fortsatte rekordstimen mandag.

Alle de tre store amerikanske aktieindeks, S&P 500, Nasdaq og Dow Jones, fortsatte rekordstimen mandag. Fold sammen
Læs mere
Foto: Iris

S&P 500 steg med 0,2 pct. til indeks 2557,64, Dow Jones gik frem med 0,4 pct. til 22.956,96, mens Nasdaq steg med 0,3 pct. til 6624,00.

JPMorgan og Bank of America stod i spidsen for de kursstigninger, som bankerne hev hjem i løbet af mandagens handel. JPMorgan steg med 2,1 pct., mens Bank of America lagde 1,6 pct. til aktiekursen.

Streamingselskabet Netflix steg med 1,8 pct. i løbet af dagen, og aktien fik lagt endnu 2 pct. til kursen efter børslukning, da selskabets regnskab viste en fordobling af overskuddet i tredje kvartal i forhold til perioden sidste år.

Streamingtjenesten sluttede tredje kvartal af med flere end 104 mio. betalende abonnenter, hvoraf 52,7 mio. er uden for USA.

»Store selskaber kommer med regnskaber nu, og jeg tror, det kommer til at bestemme retningen på markedet i de næste par uger. Der er masser af optimisme bygget ind lige nu, og forhåbentlig vil den blive indfriet,« siger Peter Tuz, der er investeringschef hos Chase Investment Counsel, til Reuters.

Tirsdag kommer der blandt andet regnskaber fra Johnson & Johnson, Morgan Stanley, Goldman Sachs og IBM. Og tirsdag morgen ligger de amerikanske aktiefutures med små plusser.