USA-aktier sendt sydpå fra start

Som indikeret på futuremarkedet sætter de amerikanske aktier sig fra start tirsdag.

Oven på et fremragende år for aktier begavet med forbedrede indtjeningsgrader og kvantitative lempelser bliver der taget stik hjem, inden fokus igen for alvor retter sig mod den amerikanske finans- og pengepolitik.

Fra start dykker S&P 500-indekset med 0,3 pct., mens Nasdaq og Dow Jones dykker 0,2 og 0,4 pct.

Tirsdag afventes ugens kommende store begivenheder, der inkluderer et rentemøde i ECB og kongen af nøgletal, den store officielle jobrapport fra USA, der lander fredag.

De amerikanske nøgletal vil blive nærlæst i relation til, hvordan de vil påvirke centralbankens timing af, hvornår de kvantitative lempelser, der hver måned sender 85 mia. dollar i økonomien, bliver nedtrappet.

Storbanken Morgan Stanley falder med 0,4 pct. fra start, efter at selskabet har oplyst, at man bliver undersøgt af de amerikanske finansmyndigheder. Det sker, efter at banken har korrigeret sine regnskaber. Finansmyndighederne stiller spørgsmål ved fejl og mangler i bankens afrapportering.

Selskabsspecifikt er der ikke meget sødt for aktionærerne i Krispy Kreme Doughnuts, der falder 15,5 pct. efter et regnskab, der ikke levede op til markedets forventninger.

Ligeledes junk food-relaterede Yum! Brands, der blandt andet ejer Taco Bell, KFC og Pizza Hut, er ramt og falder med 3,1 pct. Det sker efter skuffende salg i Kina.

Tesla, der har haft knas med sine elbiler, stiger 7,7 pct., da de tyske myndigheder ikke har kunnet finde nogen fejl i dets biler.

Selskabet har oplevet en række brande i sine biler, og derfor bliver disse nu undersøgt for, om der er systemiske sikkerhedsfejl i dem.

Tesla er faldet fra 193,37 dollar til 124,17 dollar mandag, siden problemerne startede, da en video af en brændende Tesla-bil tog en runde på internettet. Tirsdag stiger aktien dog til 133,74 dollar.