Udsigt til fremgang på børsen

De europæiske futures indikerer fremgang i tirsdagens indledende handel. Det sker, efter at de amerikanske aktier mandag endte med solide stigninger.

Mandag fik investorerne præsenteret det amerikanske ISM-erhvervsbarometer, som indikerede den gyldne kombination af øget vækst med aftagende inflationspres. Det understøttede aktiekurserne og trykkede renterne lavere.

Carlsberg-investorerne havde øjnene rettet mod sin britiske samarbejdspartner Scottish & Newcastle, som var aktuel med en markedsopdatering inden sin regnskabsaflæggelse den 7. august. Bryggeriet Scottish & Newcastle venter et fortsat vækstmomentum og venter at indfri de tidligere opstillede helårsforventninger.

De østeuropæiske aktiviteter BBH fastholder sin ledende position, skriver Scottish & Newcastle. Det russiske salg har nydt godt af de vejrlige forhold, og væksten har ligget over 20 pct. frem til maj. BBHs Baltika mærker har taget markedsandele i de kraftigt voksende markeder. Markedsandelen er steget til 37,6 pct. Carlsbergs B-aktie lukkede mandag 0,3 pct. lavere i kurs 665.

A.P. Møller-Mærsks køb af P&O Nedlloyd har været en dyr affære - totredjedele af markedsandelen er røget, og selskabet bakser stadig med at få styr på containerne og kunderne, lyder det fra centrale kilder tæt på Maersk Line. A.P. Møller - Mærsks B-aktie lukkede mandag 0,3 pct. lavere i kurs 66.300.

Vindmølleproducenten Vestas landede mandag en amerikansk gigantordre på 182 stk. V82-1,65 MW vindmøller til selskabet BP Alternative Energy North America. Vestas lukkede 0,8 pct. højere i kurs 367.

"Markedet vokser, og det er klart, at når markedsvolumen bliver større, kommer vi også til at se flere større ordrer," siger administrerende direktør for Vestas Americas, Jens Søby, til RB-Børsen.

Leveringen af de nye møller skal først begynde i anden halvdel af 2008, så ordren påvirker ikke Vestas forventninger til indeværende år.

G4S, som har skiftet navn fra Group 4 Securicor, har tirsdag morgen solgt sine franske værdihåndteringsaktiviteter for 24,4 mio. euro. Beløbet betales kontant. Group 4 Securicor lukkede uændret i kurs 23,3.
(RB-Børsen)