Torsdagens aktier: Revanche til Pandora og fortsat plus til Tryg

Pandora har lagt sig i toppen af torsdagens nyhedssvage aktiemarked, og med i toppen af C25-indekset er også Tryg, der løftes 0,5 pct. eller med 0,90 kr. til 195 kr., selvom aktien handles uden udbytte på 1,70 kr.

Det samlede C25-indeks har siden åbningen udbygget faldet fra mindste marginal til tæt på ingenting. Indekset faldet 0,1 pct. til 1139,31 torsdag middag.

Øverst stiger Pandora-aktien 2 pct. til 276,90 kr. Peer-selskabet franske LVMH, der blandt andet har tasker fra Louis Vuitton på hylderne, leverede onsdag regnskab for første kvartal, som viste, at luksusbrandet klarede sig bedre end ventet i årets første tre måneder. LVMH har medvind på børsen torsdag, hvor selskabets aktie stiger. Det kan medvirke til at løfte Pandora-aktien torsdag.

Onsdag faldt Pandora 3,7 pct., og Nikolaj Holmsgaard, ansvarlig for aktiehandel hos ABG Sundal Collier, ser også torsdagens fremgang som et "rebound" for aktien.

»Den fik jo hug i går. Det er jo alt andet lige en svingende aktie, og i går fik den smæk efter nogle skidte tal fra en konkurrent og den delvise fabrikslukning i Thailand, som også lå og spøgte,« konstaterer han.

Pænt plus i Tryg

Derudover hæfter han sig ved stigningen i Tryg-aktien.

»Det er jo faktisk meget pænt, efter at dividenden er gået fra. I realiteten er den jo oppe med næsten 3 kr., så det er cirka 1,4 pct., den stiger i dag,« bemærker Nikolaj Holmsgaard.

Tryg satte rekord onsdag efter et stærkt regnskab for første kvartal, og siden har Danske Bank løftet kursmålet for forsikringsaktien med 15 kr. til 200.

Udbytte spiller også en rolle i bunden af C25, hvor ISS-aktien taber hele 3 pct. eller 6,50 kr. til 207,80 kr., men hvis der tages højde for, at aktien handles uden udbytte på 7,70 kr., er der relativt set tale om marginal fremgang for aktien, noterer Nikolaj Holmsgaard.

Serviceselskabets franske rival Sodexo har i øvrigt offentliggjort regnskab, der viste en omsætning på 11,1 mia. euro og en organisk vækst på 3,1 pct. Til sammenligning havde analytikerne ifølge et estimat indsamlet af Bloomberg News ventet en omsætning på 10,95 mia. euro.

Banker sælger fra

Dagens mest selskabsspecifikke nyheder drejer sig om en håndfuld bankers frasalg af deres fælles realkreditselskab LR Kredit til Nykredit for 2,6 mia. kr.

Sælgerne er Nordea, Danske Bank, Jyske Bank, Arbejdernes Landsbank og svenske SEB. Nordea har oplyst en kapitalgevinst på 129 mio. euro ved salget af bankens andel på 39 pct. Der foreligger ikke oplysninger om regnskabsmæssige konsekvenser for de fire andre sælgere.

»Men det er jo småt i forhold til deres. Vores estimat er 7-800 mio. kr.,« oplyser Nikolaj Holmsgaard om den mulige gevinst for Danske Bank.

Danske Bank-aktien ligger torsdag middag 0,8 pct. højere i 122,65 kr. Jyske Bank stiger 0,2 pct. til 266,40 kr., og Nordea løftes 0,3 pct. til 54,40 kr.

Blandt eliteaktierne har Genmab fået løftet kursmålet 100 kr. til 1200 hos Jyske Bank, men aktien falder 0,3 pct. til 1175,50 kr. Jyske Bank har også hævet kursmålet for Mærsk B-aktien til 8320 kr. fra 7789,23 kr. Rederiaktien falder 0,6 pct. til 823,56 kr.

Novo-aktien tager torsdag middag et fald på 0,7 pct. til 337,20 kr. I USA var der onsdag sjælden enighed mellem demokrater og republikanere om, at der må skrides ind over for skyhøje medicinpriser i USA, og at en reform af systemet, der giver anledning til de høje priser, er på sin plads.

G4S i vælten

Uden for C25 stiger G4S 0,4 pct. til 19,25 kr. efter en stigning på 19 pct. onsdag, hvor koncernen Gardaworld bekræftede rygter om, at den er interesseret i at købe den dansk-britiske sikkerhedsvirksomhed. G4S meddelte efter børslukketid, at man som aktionær bør slå koldt vand i blodet, da det ikke er sikkert, at der vil komme et reelt bud ud af interessen.

/ritzau/FINANS