Små udsving på Europas aktiebørser

Jordskælvet i Sydøstasien gav ikke anledning til panik i Europa, om end flere genforsikringsselskaber og flyselskaber var under en smule pres.

Herhjemme var fokus rettet mod Columbus IT Partner, der endte på en sikker førsteplads over de største relative stigninger. Aktien steg hele 1,8 kr. (27,3 pct.) til kurs 8,4, efter at Børsen skrev, at selskabet har fået en økonomisk håndsrækning fra Microsoft i form af rabatter for 11 mio. kr. på indkøbt software samt et ansvarligt lån på 15 mio. kr.

Blandt de største aktier var udsvingene generelt små. KFX-indekset endte beskedne 0,17 point (0,06 pct.) højere i 286,56, selvom A.P. Møller A og B tyngede med et fald i begge aktier på 200 kr. til kurserne 44.900 og 45.400.

A.P. Møller - Mærsk kunne se oliepriserne falde for femte børsdag i træk. Målt på den amerikanske referenceolie, West Texas Intermediate, faldt prisen på en tønde råolie med 2,43 dollar til 41,75 dollar per tønde samtidig med, at dollaren i løbet af dagen nåede det svageste niveau nogensinde over for euroen på 1,3625 dollar per euro.

A.P. Møller - Mærsk kunne fortælle RB-Børsen, at rederikoncernens skibe og besætninger har klaret sig uskadt gennem den flodbølge, der som følge af jordskælvet søndag morgen ramte landene ved Det Indiske Ocean.

SAS har heller ikke mærket nogen effekt på rejsende som følge af jordskælvet, og det skyldes i høj grad, at SAS'' aktiviteter i området er begrænset. - Bangkok ligger ikke så nær katastrofeområdet, og vi flyver som planlagt. Hidtil har vi ikke mærket noget til nogen afbestillinger på grund af det, der er sket, sagde SAS'' informationschef i Sverige, Bertil Ternert. SAS, der også fortsætter med at flyve til Singapore, lukkede dog 1,5 kr. (2,9 pct.) lavere i kurs 50,5.

Lundbeck endte uændret i kurs 122,5, selvom de canadiske myndigheder har godkendt Cipralex til behandling af depression. Lundbeck vil efter planen starte markedsføringen af Cipralex i Canada i begyndelsen af det nye år.

Vestas var den KFX-aktie, som klarede sig relativt bedst med et plus på 1,75 kr. (2,8 pct.) til kurs 64,75. I Børsen blev Vestas'' administrerende direktør, Svend Sigaard, citeret for at sige, at han forventer, at vindmølleproducenten modstår presset fra industrigiganterne Siemens og GE og øger sin markedsandel. Ifølge avisen står Vestas i øvrigt til at vinde endnu en vindmølleordre. Denne gang fra New Zealand, hvor der skal produceres i alt 70 megawatt. RB-Børsen