Rekordresultat i Danske Bank - men aktien falder

(Opdateret kl. 09:50.) Danske Bank fik et rekordoverskud i 2006 på 18,5 milliarder kroner før skat mod et overskud på 17,6 milliarder kroner året forinden. Forventningerne fastholdes, og det straffer aktiemarkedet.

Kursen på Danske Banks aktier falder umiddelbart efter offentliggørelsen af det bedste regnskab nogensinde fra landets største bank. Meddelelsen indeholdt ingen opjustering, og det er tilsyneladende ikke tilfredsstillende for markedet.

Efter knap en times handel er aktien faldet med knap én procent fra kurs 263 til kurs 260,5.

Det er i høj grad udsigterne til et ringere resultat for 2007, der er årsagen, mener aktierådgiver Peter Bjelka i Nordea.

- Resultatet ligger lidt over forventningerne, men samtidig melder Danske Bank ud, at de venter et lavere resultat til næste år, og at omkostningerne vil stige - ikke mindst i forbindelse med integrationen af den finske Sampo Bank, siger han til RB-Børsen.

Danske Bank oplevede ellers fremgang på alle områder i 2006. Det

udtaler ordførende direktør Peter Straarup i forbindelse med

offentliggørelsen af bankens regnskab for 2006:

- 2006 var et rigtigt godt år for Danske Bank-koncernen.

Kundernes økonomi og appetit på vores produkter har endnu engang overgået forventningerne. Der er god gang i økonomien i alle de lande, hvor vi driver bank, og vi har oplevet fremgang på alle områder. Det gælder også i Irland og Nordirland, hvor vi med succes fik National Irish Bank og Northern Bank over på koncernens IT-platform. Nu er vi så med købet af Sampo Bank klar til også at fokusere på vækstmarkederne i Finland og Baltikum, siger Peter Straarup.

Ifølge Sydbanks analytiker Bjørn Schwartz skyldes faldet i aktiekursen, at Danske Bank har meldt noget forsigtigt ud om forventningerne til 2007.

- Regnskabet for 2006 ser godt, så det er sikkert forventningerne til 2007, der får investorerne til at se lidt mere afdæmpet på mulighederne. Det er lidt uberettiget, at aktien falder, for Danske Bank har tradition for altid at melde forsigtigt ud i begyndelsen af året, siger Bjørn Schwartz til RB-Børsen.