Pundets svækkelse kommer bag på britiske rejsende

Britiske rejsende skal vænne sig til, at euro og pund næsten vil være det samme værd i løbet af næste år, spår finanshuse.

Britiske rejsende skal vænne sig til, at euro og pund næsten vil være det samme værd i løbet af næste år, spår finanshuse.
Læs mere
Fold sammen

Da den britiske forretningsmand Paul Frampton i august skulle købe valuta til familiens sommerferie i Toscana, blev han overrasket over, at han skulle slippe næsten et pund per euro ved vekselboden.

»Jeg blev helt paf,« siger den 41-årige forretningsmand til Bloomberg News.

Paul Frampton, der betalte 97 pence per euro i en vekselbod i London-lufthavnen Stansted, forklarer til Bloomberg News, at det skyldtes travlhed, at han vekslede valuta lige inden afrejsen.

»Lufthavne er kendt for deres vekselkurser - men dette var røveri ved højlys dag,« siger han.

Men britiske rejsende skal vænne sig til, at euro og pund næsten vil være det samme værd i løbet af næste år, spår finanshusene HSCB og UBS, og en "en-til-en" vekselkurs vil være første gang nogensinde, skriver Bloomberg.

Selv med et drop på 11 pct. i kursen på det britiske pund over for euroen siden den britiske afstemning om fortsat medlemskab af EU, så er der stadig et stykke vej til "alltime low" på 98,03 pence per euro i forbindelse med finanskrisens hærgen i 2008.

EU køber omkring halvdelen af de varer og tjenesteydelser, der kommer fra ​​Storbritannien. Og beslutningen om at forlade EU, som folkeafstemningsresultatet 23. juni lød på, har skadet forventningerne til den britiske økonomi.

Der er allerede tegn på, at investeringer i landet bliver ramt. Eksempelvis er Vodafone blandt de virksomheder, der overvejer at flytte hovedkontoret til udlandet. På den anden side gør en svagere valuta den britiske eksport mere konkurrencedygtig - også selv om det gør ondt på de britiske turisters pengepung.

Mandag middag koster pund sterling 1,3105 dollar mod 1,3055 dollar fredag eftermiddag, mens euro samtidig koster 0,8623 pund mod 0,8675 pund fredag eftermiddag.