Onsdagens aktier: Simcorp belønnes for årsregnskabet i grønt marked

Årsregnskabet fra Simcorp bliver belønnet af investorerne onsdag morgen, hvor softwareselskabets aktie starter dagen helt i toppen af det danske eliteindeks.

C25-indekset stiger 0,3 pct. til indeks 1086,30 onsdag morgen, hvor Simcorp, Pandora, Genmab og DSV er med til at trække op.

Softwareselskabet Simcorp har inden handelsstart offentliggjort sit årsregnskab for 2018, og det viste både en højere omsætning og indtjening i fjerde kvartal end i samme periode året forinden.

Selskabet forventer for 2019 en omsætningsvækst på 8 til 13 pct. og en overskudsgrad (EBIT-margin) mellem 25,5 og 28,5 pct. Begge tal er målt i lokal valuta.

Til sammenligning realiserede softwareselskabet en omsætningsvækst på 9,5 pct. på organisk basis og en overskudsgrad på 26,9 pct. i hele 2018.

Simcorp hæver desuden udbyttet til aktionærerne, og selskabet foreslår at betale 6,75 kr. i udbytte per aktie i 2018 mod 6,25 kr. året før. Derudover forventer selskabet at iværksætte et aktietilbagekøbsprogram på 25 mio. euro.

It-aktien starter med en stigning på 4,6 pct. til 557 kr.

Nye tal for Darzalex-salg

Inden børsåbningen onsdag morgen har investorerne i Genmab også fået nyt om salget af selskabets kræftmiddel Darzalex, der steg på månedsbasis i USA i januar.

Salget opgøres til 131,3 mio. dollar, hvilket er 10 pct. højere end i december, hvor salget blev opgjort til 119,2 mio. dollar, viser tal fra Symphony Health Soultions, SHS, som har estimeret salget til blandt andet hospitaler og lægeklinikker.

Salget er en anelse bedre end Sydbank-analytiker Søren Løntoft Hansen regnede med.

»Vi bemærker i forbindelse med salget i januar i forhold til december, at der er én arbejdsdag mere i januar 2019 i forhold til december 2018. Korrigeret for den ekstra arbejdsdag viser Darzalex en underliggende fremgang på 5 pct. i januar i forhold til december 2018, hvilket vi anser som en solid start på 2019 for Darzalex,« skriver han i en analyse.

Genmab-aktien stiger 0,8 pct. til 997,50 kr. Biotekselskabet kommer med regnskab for fjerde kvartal 2018 onsdag aften.

Novo får godkendelse i USA

Novo Nordisk kan glæde sig over en amerikansk godkendelse af blødermidlet N8-GP til behandling af voksne og børn med lidelsen hæmofili A. Godkendelsen omfatter både forebyggelse og behandling af bløderepisoder samt anvendelse i forbindelse med operationer.

»Godkendelsen bidrager til en mere fyldig portefølje inden for blødermidler.«

»Og det modsvarer lidt den stigende konkurrence, man ser på markedet. Så det her er noget af det, der skal bringe væksten tilbage for Novo Nordisk på blødermarkedet,« sagde Søren Løntoft Hansen tirsdag aften til Ritzau.

Novo-aktien stiger 0,2 pct. til 327,70 kr. fra handelsstart.

William Demant styrtdykker på Børsen

William Demant formår ikke at indhente det tabte fra tirsdagens bratte aktiekursfald på 9,2 pct. Det store dyk fulgte i hælene på et svagere end ventet årsregnskab. Det var især indtjeningen, der haltede, mens omsætningen var tæt på det ventede i markedet.

Den amerikanske storbank JPMorgan har ifølge Bloomberg News efterfølgende sænket sit kursmål for aktien en smule til 233 kr. fra 237 kr., mens anbefalingen stadig er »neutral«.

Nordea har samtidig sænket sit kursmål med 15 kr. til 250 kr. Anbefalingen er stadig »køb«, fremgår det af data fra Bloomberg News. Onsdag falder aktien 1,3 pct. til 197,60 kr.

A.P. Møller-Mærsk kan også så småt begynde at komme i søgelyset forud for årsregnskabet, der offentliggøres torsdag morgen. Onsdag ligger B-aktien stort set uændret i 9154 kr.

Onsdag er der også flere regnskabsnyheder i vente uden for eliteindekset, og i løbet af dagen offentliggør både Kreditbanken, Boliga Gruppen, Salling Bank og Victoria Properties deres årsregnskaber.

/ritzau/FINANS