Onsdagens aktier: Hug til børsdebutant i grønt marked

Arkivfoto Fold sammen
Læs mere
Foto: Chaiwat Subprasom

Endnu en gang var forhandlingerne mellem Kina og USA i denne uge i fokus - og onsdag gav det udsving i det danske eliteindeks.

Samtidig blev det en hård opstart for børsdebutanten Nordic Transport Group (NTG), der havde første handelsdag.

Eliteindekset endte med stige efter at have startet dagen ud i rødt. C25-indekset øgede med 0,1 pct. til 1114,0 onsdag.

»Generelt har nyhedsstrømmen været relativ beskeden. Det er derimod handelsforhandlingerne mellem USA og Kina, der har præget hele ugen og også gør det i dag,« siger Christian Thatje, senioraktiehandler i Sydbank.

»De to foregående dage har der været modvind med de stikpiller, der er kommet fra parterne. Men nu er der håb om, at der kommer noget ud af handelsforhandlingerne, der går i gang torsdag og slutter fredag,« siger han.

Det danske aktiemarked klarede sig ikke helt så godt som de store europæiske, der steg med op til 1 pct.

»De lande, der har store cykliske sektorer som eksempelvis Tyskland, kommer bedre ud af dagen, end vi gør. Vi ser også, at det er de cykliske aktier herhjemme som Mærsk, DSV og FLS, der klarer sig godt i dag,« siger Christian Thatje.

A.P. Møller-Mærsk endte da også i toppen af eliteindekset, hvor B-aktien steg med 1,2 pct. til 7476 kr. Der var også en nyhed fremme om, at ABG Sundal Collier løftede kursmålet for aktien i Mærsk med 200 kr. til 8100 kr. med en fortsat anbefaling på »hold«.

DSV Panalpina steg med 1,1 pct. til 628 kr., og FLS øgede med 0,8 pct. til 256,30 kr. onsdag.

NTG debuterede på børsem

NTG kom på børsen via den tomme børsskal efter Neurosearch, der tirsdag lukkede 8,7 pct. højere i 100 kr. Onsdag faldt aktien 11,5 pct. til 88,50 kr.

Børsdebuten kom efter et lidt rodet forløb, hvor selskabet mandag besluttede at sløjfe et udbud af aktier i forbindelse med noteringen.

»Noget kunne tyde på, at børsentréen sker i første eller i det mindste et lavere gear, end selskabet, ledelsen og aktionærerne havde forestillet og ønsket sig,« skrev Per Hansen, investeringsøkonom i Nordnet, i en kommentar.

GN og Demant i fald efter analysenyt

Et sænket kursmål fra den schweiziske storbank Credit Suisse sendte GN Group ned. Den schweiziske bank satte kursmålet ned med mere end 10 pct. til 285 kr. og fastholdt anbefalingen »underperform«. Aktien i GN faldt 1,6 pct. til 270,20 kr. onsdag.

Også konkurrenten Demant fik skåret kursmålet med 30 kr. til 180 kr. af Credit Suisse, der gentog anbefalingen »neutral«. Demant steg 0,1 pct. til 164,90 kr.

Ordre til Vestas-konkurrent

Også Vestas var under analytikerbehandling - af ABG Sundal Collier, der løftede kursmålet 10 kr. til 730 kr. med en fortsat købsanbefaling. Vestas fik også nyt om, at konkurrenten - amerikanske General Electric har fået sin første ordre på møller fra selskabets Cypress-platform i Brasilien.

Ordren er på samlet 25 styk af GE's største landmøller, der har en kapacitet på 5,3 megawatt (MW) hver. Kunden er EDF Renewables, og det er også GE's første ordre fra det selskab i Brasilien.

Vestas steg 0,9 pct. til 523,60 kr.

Ingredienskoncernen Chr. Hansen og forsikringsselskabet Tryg kommer med regnskaber torsdag morgen. Onsdag faldt Chr. Hansen med 0,2 pct. til 579,20 kr., mens Tryg faldt med 0,7 pct. til 193 kr.

/ritzau/FINANS