Obligationer: Stille lillejuleaftensdag i vente

Der er udsigt til ganske marginale ændringer på det danske obligationsmarked lillejuleaftensdag, der dog kan byde på et begrænset rentefald.

Foto: Morten Pedersen. Der er udsigt til ganske marginale ændringer på det danske obligationsmarked lillejuleaftensdag, der dog kan byde på et begrænset rentefald.
Læs mere
Fold sammen

Renten på den 10-årige danske statsobligation steg fredag 1 basispoint til 1,92 pct., mens renten på den amerikanske ækvivalent faldt fire basispoint til 2,89 pct. Den amerikanske T-bond handles ikke på børsen i Tokyo mandag morgen, da der er lukket på grund af en national helligdag.

Fredagen var præget af overraskende stærke tal for USA's bruttonationalprodukt, der med en vækst på 4,1 pct. i tredje kvartal overgik analytikernes prognose på 3,6 pct.

Udviklingen på obligationsmarkederne kan være præget af, at IMF's direktør, Christine Lagarde, i weekenden varslede en opjustering af IMF's prognose for USA's økonomiske vækst. Det giver endnu et fingerpeg om, at den amerikanske økonomi er på vej i den rigtige retning, men indikerer også en fortsat reduktion i Federal Reserves månedlige obligationsopkøb, der har støttet den amerikanske vækst.

Mandag offentliggøres dog også en række amerikanske nøgletal, blandt andet University of Michigans tillidsindeks, der ifølge estimater fra Bloomberg News ventes at stige til 83 i december fra 82,5.

Derudover offentliggøres tal for de amerikanske indbyggeres personlige indkomst og personlige forbrug i november, der begge ventes at være vokset 0,5 pct. Fredagen byder også på tal for kerneinflationen i november, der er Federal Reserves foretrukne mål for den amerikanske inflation. Analytikernes hos Sydbank venter dog ikke, at nøgletallene vil få den store betydning, medmindre der kommer store overraskelser.