Mandagens obl.: Fortsat kurspres efter usikkerhed

 

De danske obligationskurser lukkede mandag uændret, efter at morgenstunden havde budt på fremgang i kølvandet af uroen på aktiemarkederne. Trods de moderate udsving i obligationernes lukkeniveau noterede investorerne sig, at aktiemarkederne oplevede betydelige udsving omkring den amerikanske åbning.

 

Den toneangivende danske statsobligation, 4 pct. 2015, lukkede fredag uændret i kurs 97,36 med en effektiv rente på 4,38 pct. Blandt realkreditobligationerne sluttede 4-35'erne 0,02 point lavere i kurs 89,47 med en effektiv rente på 5,12 pct.

 

De korte obligationsrenter holder sig tæt på det laveste niveau over de seneste tre måneder. Usikkerheden og bekymringer om det amerikanske kreditmarked og den amerikanske vækst præger fortsat billedet.

 

Fra de tyske kanter var der mandag middag godt nyt til det europæiske vækstbillede, men det havde dog ikke den store effekt på obligationskurserne. De tyske fabriksordrer for juni viste overraskende markant fremgang på 4,6 pct. i juni efter en stigning på 3,0 pct. maj. Ifølge Bloomberg News havde analytikerne ventet et fald på 0,6 pct. i juni.

 

Den toneangivende amerikanske T-bond lå ved dansk lukketid uændret i kurs 98 18/32 med en effektiv rente på 4,68 pct. Ved dansk lukketid kostede en euro 1,380 dollar og var dermed svækket en anelse. Det sker efter en betydelig svækkelse af dollaren i fredagens handel.

 

Tirsdag aften vil investorerne spændt afvente meldingerne fra den amerikanske centralbank, som er aktuel med sit pengepolitisk møde og den efterfølgende renteannoncering kl. 20.15. Fokus er rettet mod centralbankchef Ben Bernankes bekymringer vedrørende inflationen på mellemlang sigt.

 

(RB-Børsen: Tlf: 33300335, E-mail: redaktion@rb-borsen.dk, www.rb-borsen.dk )