Mærsks containerrival styrtdykker på børsen i Seoul

Det kriseramte sydkoreanske rederi Hanjin Shipping er sprunget læk på børsen i Seoul, efter at der er blevet sået tvivl om opbakningen til rederiets genopretningsplan.

Det kriseramte sydkoreanske rederi Hanjin Shipping er sprunget læk på børsen i Seoul, efter at der er blevet sået tvivl om opbakningen til rederiets genopretningsplan. Fold sammen
Læs mere
Foto: LEE JAE-WON

Ifølge det lokale nyhedsbureau Yonhap har rederiets kreditorer afvist en restruktureringsplan, der skulle have sikret Hanjin nye kreditlinjer, skriver Bloomberg News.

Hverken rederiets største kreditor, Korea Development Bank, eller rederiet selv har ønsket at kommentere oplysningerne. På aktiemarkedet vises rederiaktien dog ingen nåde, idet den falder med næsten 25 pct. Dermed er det økonomiske trængte rederi faldet over 66 pct. i år.

Hanjin arbejder på en flerstrenget plan, der blandt andet skal reducere charterlejen på de skibe, rederiet har hentet ind ude fra. Desuden er kreditorer blevet bedt om at forlænge løbetiden på lån, og Hanjin har selv foreslået kreditorerne at rejse 410 mia. won, eller godt 2,4 mia. kr. via salg af en andel af sin tørlastforretning og andre forretningsområder samt ejendomme.