Mærsk afviser sløv information til markedet op til Qatar-aftale

Fald i Mærsk-aktien skyldes ikke, at Mærsk var for langsom til at informere aktiemarkeder, siger selskabet.

Et kraftigt fald i Mærsk-aktien forud for tabet af den store olieaftale i Qatar satte tirsdag gang i spekulationer om, hvorvidt nogen havde en viden, som resten af aktiemarkedet ikke havde. (Foto: Torben Christensen) Fold sammen
Læs mere
Foto: Torben Christensen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Et kraftigt fald i Mærsk-aktien forud for tabet af den store olieaftale i Qatar satte tirsdag gang i spekulationer om, hvorvidt nogen havde en viden, som resten af aktiemarkedet ikke havde. Men A.P. Møller - Mærsk siger, at informationerne blev sendt til markedet i samme øjeblik, de var tilgængelige.

»Vi fik det at vide i går aftes fra Qatar Petroleum (tidligere partner i landet, red.), og vi gik omgående ud med en selskabsmeddelelse, da vi havde fået det bekræftet. Så den er helt ren, og der er ikke noget at komme efter. Men der har det seneste år været rygter konstant ude om det her,« siger Jakob Thomasen, administrerende direktør for Maersk Oil.

Det britiske fagmedie Argus sendte mandag klokken 17.33 en artikel ud om, at det danske selskab havde tabt aftalen. Først tre timer senere informerede det danske selskab fondsbørsen i København. Det skete, efter at B-aktien i A.P. Møller - Mærsk mandag var faldet med 8,6 procent.

Mærsk-aktien rettede sig igen

Det undrer blandt andre aktieanalytiker Morten Imsgard fra Sydbank sig over.

»Hvis der er hold i de ting, at der er nogen, der har vidst det før og har breaket det før, er det selvfølgelig lidt uheldigt, at man ikke også fra Mærsks side kommer ud med det. Spørgsmålet er, hvor endeligt det har været, og om det bare har været kraftige spekulationer,« sagde Morten Imsgard tirsdag til Ritzau Finans.

Tirsdag rettede Mærsk-aktien sig og steg 1,73 procent.

»Nu er aktiemarkedet generelt positivt i dag, men jeg havde egentlig troet, at Mærsk-aktierne ville falde lidt yderligere på det i dag. Man kan måske også vende det om og sige, at faldet i går måske var så stort, at det i virkeligheden ikke var en sektorrotation, men at faldet mere var et udtryk for, at der var noget negativt i pipelinen på vej,« sagde aktieanalytiker Morten Imsgard til Ritzau Finans.

Reglerne for offentliggørelse af kurspåvirkende nyheder er klare. Som hovedregel skal de børsnoterede selskaber sende sådanne oplysninger ud »hurtigst muligt«.