Finansradio: Eftermiddag

Mistanke om insiderhandel i OMX, GN Store Nord stiger kraftigt på opkøbsrygter og så sælger den børsnoterede foldboldklub Brøndby IF midtbanespilleren Marcus Lantz.

Finansinspektionen, Sveriges finanstilsyn, mener at have fundet bevis for en mistanke om insiderhandel i OMX-aktien. Insiderhandlen er angiveligt sket i forbindelse med Dubaibørsens forsøg på at sikre sig kontrollen med den nordiske børs OMX. Finansinspektionen har derfor orienteret Sveriges bagmandspoliti, EBM, om mistanken, skriver Financial Times.

EBM's kammaranklager Robert Engstedt vil på mandag beslutte, om han vil gå vide med en forundersøgelse.

Opkøbsrygter styrker GN
GN Store Nord stiger 5,4 pct. til 53,75 kr. i forbindelse med rygter i markedet omkring GN Store Nords høreapparatdivision.

En markedsdeltager bekræfter, at der spekuleres i interesse fra Widex omkring GN Store Nords høreapparatdivision Resound, selv om Widex tidligere har afvist dette.

S&P fyrer direktør
Analysehuset Standard & Poor´s er længe blevet beskyldt for at have et alt for positivt syn på højrsikolån og værdipapirer, der relaterer sig til disse lån. Nu skifter analysehuset sin administrerende direktør Kathleen Corbet ud, skriver svenske Dagens Industri. Kathleen Corbet erstattes af 51-årige vicedirektør Deven Sharma. Børsnoterede Brøndby IF er i dag blevet enig med den svenske klub Helsingborgs IF om transfer af den svenske midtbanespiller Marcus Lantz, der tiltræder i Allsvenskan-klubben i dag. Det meddeler den danske klub.

Marcus Lantz kom til Brøndby IF fra tyske Hansa Rostock på en fri transfer den 1. juli 2005 og nåede at spille 86 1. holdskampe for Brøndby IF.

Nyindkøbte Samuel Holmén overtager nu den ledige trøje med nr. 6 på ryggen.

Hør finansradio her

Finansradio er leveret af Netposten.dk