Finanskalender: Guiden til de vigtigste begivenheder i uge 19

Berlingske har samlet et overblik over regnskaber og nøgletal, der kan rykke finansmarkederne i den kommende uge.

Vestas fremlægger kvartalsregnskab. I forbindelse med suspenderingen af forventninger for 2020 udtalte administrerende direktør Henrik Andersen: »Alle hos Vestas yder en imponerende indsats for at sikre hinandens sikkerhed og at driften kan fortsætte under pandemien. Situationen ændrer sig fra dag til dag og mine kollegaers evne til hurtigt at omstille sig og underordne sig omfattende sikkerhedsforanstaltninger har været helt essentiel for at holde første kvartals resultater på niveau med forventningerne. Desværre ser vi fortsat en spredning af pandemien, og uden en klar prognose for, hvornår vigtige markeder for vindenergi såsom USA, Brasilien og Indien kommer på fode, suspenderer vi vores forventninger grundet den manglende visibilitet for resten af året.« Fold sammen
Læs mere
Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Mandag 4. maj

Det økonomisk pressede luftfartsselskab Norwegian holder ekstraordinær generalforsamling, hvor aktionærerne skal nikke ja til en omfattende redningsplan, som skal give selskabet mulighed for at få del i redningspakken fra den norske regering. Forslaget, som er på bordet, er en omfattende konvertering af gæld til aktier. De resterende aktionærer står til at få deres ejerandel mere eller mindre udvandet. Siden årets begyndelse er aktien faldet med næsten 90 procent.

Der kommer PMI-tal for fremstillingsindustrien i euroområdet fra Markit. Tallet viste senest et fald på 4,7 point til 44,5 i marts. Det forventes at falde yderligere tilbage for april som følge af coronavirus. Der kommer ligedeles PMI-tal på tysk og kinesisk økonomi.

Tirsdag 5. maj

Høreapparatproducenten Demant præsenterer første kvartalsregnskab. Koncernens omsætning voksede syv pct. i 2019. Virksomheden blev ramt af et hackerangreb i 2019. De estimerede, at IT-hændelsen havde en negativ effekt på 550 mio. kr. på driftsresultatet. Virksomheden meldte ud i midt marts, at på grund af det aktuelle globale udbrud af coronavirus forventer de at se en betydelig, kortsigtet negativ effekt på efterspørgslen på høresundhedsmarkedet. Demant trækker forventninger til 2020 tilbage på grund af usikkerhed om effekten af coronavirus.

Smykkevirksomheden Pandora kommer med kvartalsregnskab. Den samlede omsætning i 2019 faldt med fire pct., mens driftsresultatet faldt med 40,5 pct. Driftsmarginen faldt til 17,5 pct. fra 28,2 pct. Pandora har ligeledes trukket forventningerne til 2020 tilbage.

Den danske vindmølleproducent Vestas fremlægger regnskab for første kvartal. Omsætningen steg med næsten 20 pct. til 12,2 mia. euro i 2019. Driftsresultatet steg ni pct. til lige over en mia. euro. Driftsmarginen faldt til 8,3 pct. fra 9,1. Vestas forventede før coronavirussen en omsætning på mellem 14-15 mia. euro og en driftsmargin på mellem otte og ti pct. i 2020. Vestas har på lige fod med næsten alle andre suspenderet forventningerne for 2020.

Desuden offentliggøres der regnskaber fra Jyske Bank, D/S Norden, Hvidbjerg Bank, Totalbanken og Ambu.

Onsdag 6. maj

Den danske servicevirksomhed ISS fremlægger regnskab for første kvartal. I 2019 havde ISS en omsætning på 78,6 mia. kr., hvilket svarer til en vækst på 6,7 pct. Driftsresultatet gik tilbage med 11 pct. Selskabets driftsmargin faldt fra fem pct. til 4,2 pct.

Det danske IT-firma Netcompany fremlægger ligeledes regnskab for første kvartal. Selskabet har oplevet høj vækst, og omsætningen voksede med 19,5 pct. til 2,5 mia. kr. i 2019. På bundlinjen leverede Netcompany et plus på 388,5 mio. kr. mod 181,2 mio. kr. i 2018.

Derudover er der regnskaber fra Genmab, Novo Nordisk, NNIT, Coloplast, ALK-Abelló, Djurslands Bank, Grønlandsbanken, Solar, TCM, Spar Nord Bank og BMW.

Torsdag 7. maj

Der præsenteres tal for handelsbalancen for Kina og Frankrig for april.

Det danske logistikfirma DFDS fremlægger kvartalsregnskab for første kvartal. Omsætningen voksede med 5,6 pct. til 16,6 mia. kr. i 2019, mens driftsresultatet før afskrivninger og nedskrivninger (EBITDA) voksede 21,6 pct. Resultatet før skat faldt dog med 19 pct. til 1,4 mia. kr. Før suspenderingen af resultatforventningerne for 2020, forventede DFDS fire pct. vækst i omsætningen.

Desuden er der regnskabstal fra BioPorto, North Media, Schouw & Co., ChemoMetec og Coca-Cola.

Fredag 8. maj

SAS offentliggør trafiktal for april. SAS er hårdt ramt som følge af virusudbruddet. I marts fløj SAS blot med cirka en million passagerer, hvilket er 60 procent færre end normalt i marts. Næsten alle SAS-flyvninger er blevet annulleret i løbet af april, så faldet vil blive endnu større end martsfaldet.

Det amerikanske kontor for arbejdsmarkedsstatistik offentliggør sin opgørelse af jobskabelsen i USA – det såkaldte »kongetal«. I marts faldt antallet af amerikanske jobs med 701.000. Beskæftigelsen i USA faldt for første gang i 114 måneder. Hvis analytikernes forventninger til april er korrekte, bliver faldet i antallet af amerikanske job endnu større end i marts.