Europæiske aktier i fald trods godt USA-tal

De europæiske aktier havde ikke en god dag onsdag. Aktierne i det brede Stoxx 600-indeks satte sig med knap 0,6 pct. onsdag. Tirsdag faldt indekset 1,5 pct. Der var fald i de toneangivende indeks på 0,3-0,9 pct.

Der er underliggende en vis usikkerhed i markedet primært knyttet til, at dagens ADP-tal overraskede stærkt til den positive side og dermed indikerede en god jobrapport fra USA fredag. Dermed er der øget chance/risiko for, at de pengepolitiske lempelser fjernes snart. Det kan dræne markedet for likviditet, hvilket ikke er det stof, kursstigninger på aktiemarkedet er gjort af.

Størst var faldet onsdag i den britiske bank Standard Chartered, der faldt 6,5 pct. til omkring 1339 pence. Banken oplyste onsdag, at indtjeningen fra privatkunderne vil falde i år, og at den ser samlede indtægter i år som værende "generelt flade".

Den italienske bank Banca Monte dei Paschi di Siena faldt knap 5,5 pct. til lige over 17 eurocent efter at have fået reduceret kursmålet hos det franske finanshus Exane. En storaktionær var angiveligt ligeledes ude at sælge aktier.

Vestas var også med i bunden af de 600 aktier i Stoxx-indekset med en placering som tiendesidst med et kursfald på 3,4 pct. til 141,10 kr. Vestas bekræftede onsdag oplysninger i markedet om, at et 396 MW stort projekt i Mexico er blevet yderligere udskudt i tre måneder. Der er tale om Marenã Renovables projektet, der baseres på 132 Vestas -møller på hver 3 MW.

I den anden ende af indekset og næstøverst af de knap 170 aktier, der steg, lå softwareproducenten Sage. Aktien steg, efter at selskabet oplyste, at omsætningen steg mere end analytikerne havde ventet. Belønningen var en stigning på godt 7 pct. til 372,8 pence.

I toppen lå elektricitetsproducenten Drax, der steg knap 9 pct. til 743 pence. Selskabet oplyste, at det har fået regerings OK til priser og nu vil konvertere to kulfyrede kraftværker til biomassefyring.

Claus Mikkelsen +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: finans[AT]ritzau.dk , www.ritzaufinans.dk