D/S Norden og NKT er de nye C20-aktier

To aktier ryger ud af C20-indekset og to nye kommer ind fra og med i dag

Den ellers så succesrige producent af sundhedsartikler Coloplast og så rederiet Torm gled fra og med torsdag ud af det store prestigefyldte C20-indeks over de største og mest handlede aktier.

I stedet er kabelproducenten NKT, som også ejer Nilfisk-Advance, og rederiet D/S Norden optaget i indekset.

Allerede ved udgangen af november i år blev de 20 aktier, som skal indgå i C20-indekset i første halvår af 2008 udvalgt. Men det var torsdag, at Coloplast og Torm endeligt blev fjernet fra C20-indekset på Københavns Fondsbørs.

Det kan betyde, at disse to aktier også vil blive presset ned i kurs fremover. Eller også har bare forventningen til, at de ville forsvinde fra C20-indekset allerede fået dem til at falde i kurs.

Der er i hvert fald en del både danske og udenlandske fonde, som investerer i danske C20-selskaber, og de må sælge de aktier, der ryger ud. Men de fleste fonde investerer efterhånden i det større N40-indeks, der omfatter de 40 største aktier i Norden.

Coloplast har i en årrække - sammen med bankerne, Carlsberg, Novo Nordisk med flere - været med til at give Danmark er ry for at være et defensivt aktiemarked med mange selskaber, som er mindre følsomme over for udsving i økonomien. Det er både omsætning og markedsværdien i et selskab, der er afgørende for, om de kommer med i C20-indekset.