Dow Jones kan tirsdag skrive historie med længste rekordrække

Det amerikanske Dow Jones-indeks med de 30 største aktieselskaber i USA, steg mandag til rekord for 12. gang i træk. Det er kun sket en gang tidligere på 120 år.

Arkivfoto.
Læs mere
Fold sammen

Og hvis rekordrækken kan forlænges med tirsdag - og den 13. rekord på stribe, vil der ifølge CNN Money være tale om den længste rekordrække i indekset historie.

Endvidere har Dow Jones en anden rekord inden for rækkevidde med den længste periode med uafbrudt fremgang i indekset.

Den rekord blev ifølge CNN Money, der refererer til Bespoke Investment Group, sat i 1897, da markedet steg 14 dage i træk.

Mandag lukkede Dow Jones 0,1 pct. højere i 20.837,44, og indekset er i løbet af de 12 dage med stigninger blevet løftet med 3,9 pct. fra niveauet 20.054,42. Også S&P 500 -og Nasdaq-indeksene lukkede mandag rekordhøjt.

Den amerikanske økonomi har de seneste måneder vist gode takter, og på finansmarkedet spekuleres i, at præsident Donald Trump kan booste økonomien yderligere med forskellige erhvervsvenlige tiltag, herunder skattelettelser.

I den forbindelse er der stor fokus på talen natten til onsdag af Donald Trump i Kongressen, hvor markedet afventer nyt om præsidentens konkrete initiativer.