Bavarian går på børsen i USA

Bavarian Nordic vil gøre det endnu lettere for udenlandske investorer at få del i selskabet og følger nu i Novo Nordisks fodspor og lader selskabets aktier notere i USA.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det sker via et såkaldt ADR-program på det amerikanske OTC-marked.

Beslutningen er truffet efter en periode, hvor Bavarian Nordic har oplevet stigende interesse fra amerikanske investorer.

- Vi håber helt grundlæggende at få flere og større internationale investorer, forklarer administrerende direktør, Anders Hedegaard, om noteringen.

- Vi har over de seneste tre-fire år set en bevægelse fra 15-20 pct. udenlandske aktionærer til at vi nu er oppe på 30-35 pct. Det er den bevægelse vi gerne vil skubbe på, sådan at vi får flere udenlandske investorer, forklarer Anders Hedegaard.

ADR-programmet er et certifikat udstedt af en depotbank - i dette tilfælde Deutsche Bank - repræsenterende ejerskab i et selskabs underliggende aktie. En ADR'er i Bavarian Nordic svarer til en aktie i selskabet.

Handlen med Bavarians ADR'er indledes i dag, onsdag.

Novo Nordisks ADR'er er hyppigt handlet, og omsætter dagligt for i underkanten af 300 mio. kr. målt på gennemsnitsomsætningen det seneste halve år. Den daglige gennemsnitsomsætning udgør 292.456 styk, eller en omkring 40 pct. af den gennemsnitlige volumen på børsen i København.

Bavarian har dog langt fra samme ambitioner for sin notering, uden at Anders Hedegaard dog vil komme sin målsætning nærmere.