Aktier/middag: Fransk storbank pifter efter Carlsberg - Pandora bakker

Der hersker en mat stemning på det danske aktiemarked onsdag, hvor Carlsberg dog skiller sig ud efter en positiv anbefaling fra Natixis.

Arkivfoto. Iris. Fold sammen
Læs mere
Foto: Rawpixel.com

C20 Cap-indekset falder med 0,3 pct. til 1070,12, og hovedparten af eliteaktierne i C20 Cap ligger med begrænsede fald.

- Jeg undrer mig lidt over, at det danske aktiemarked er sådan lidt småsurt. Det øvrige Europa ligger jo positivt oven på pæne stigninger i USA i går efter stærke forbrugertillidstal og positive kommentarer fra nogle Fed-medlemmer, siger aktierådgiver i Jyske Bank Martin Munk til Ritzau Finans.

Det hjemlige marked må dog kæmpe med et fald til Pandora, der bakker 1,8 pct. til 762,50 kr. Det er 13,50 kr. fra det laveste niveau i næsten to år, og aktien har generelt været under pres i 2017, hvor det er blevet til et samlet fald på næsten 17 pct.

Vækstbekymringer forud for Pandoras regnskab for første kvartal har været nævnt som en årsag.

- Det er noget af det, der efterhånden er blevet talt om i langt tid, og Pandora har også været ude at tale første kvartal lidt ned, synes jeg. Men vi tror, at regnskabet for første kvartal vil give anledning til lettelse, og vi anbefaler investorer og kunder at købe op i aktien. Men der er voldsom skepsis om det amerikanske marked for smykker. At den så lige falder næsten 2 pct. i dag, kan jeg ikke lige forklare, siger aktierådgiver i Jyske Bank Martin Munk til Ritzau Finans.

Mere lige til at forklare er faldet i TDC, der ligger 1 pct. lavere i 36,09 kr. Finanshuset Goldman Sachs har skåret anbefalingen til "neutral" fra tidligere "køb", og kursmålet er reduceret til 41 kr. fra 47 kr.

Imens arbejder Carlsberg sig mod strømmen med et plus på 1,2 pct. i 639,50 kr. fulgt af Novozymes, der stiger med 1 pct. til 276,90 kr.

Mens der ikke er nyt fremme om Novozymes, så har bryggeriaktien fået hævet sin anbefaling til "køb" fra "neutral" af franske Natixis. Kursmålet lyder nu på 737 kr. mod tidligere 590 kr., fremgår det af data fra Bloomberg News.

B-aktien i A.P. Møller-Mærsk falder med 0,9 pct. til 11.320 kr. Aktien handles onsdag eksklusive retten til et udbytte på 150 kr. for 2016. A-aktien falder 0,8 pct. til 10.930 kr.

COLOPLAST I RØDT

Medicoselskabet Coloplast er også blandt de selskaber, hvis aktiekurs falder onsdag middag. Der er ikke noget nyt fremme om selskabet - men Novo Nordisk Fondens investeringsselskab, Novo A/S, har købt en aktiepost på 19,95 pct. i konkurrenten Convatec. Selskabet, der har hovedsæde i England, blev i december børsnoteret i London af sine ejere til en kurs på 225 pence per aktie og er siden steget til 268,9 pence tirsdag. Novo får dog aktieposten til 260 pence per aktie.

MISLYD HOS B&O

Blandt sidepapirerne falder aktien i Bang og Olufsen med 1,5 pct. til 96,50 kr. Selskabets kinesiske storaktionær, Qi Jianhong, der sidder i toppen af Sparkle Roll-gruppen, B&O's partner på det kinesiske marked, har solgt en lille portion aktier og ejer nu mindre end 20 pct. - nærmere 19,95 pct. - af selskabet.

MINDRE REGNSKABER PÅ TAPETET

Ejendomsudvikleren TK Development stiger med 6 pct. til 12,40 kr. efter at have præsenteret et overskud på 14 mio. kr. før skat i regnskabsåret 2016/17. Selv om det var beskedent i forhold til både egenkapitalen på 1,3 mia. kr. og selskabets prognose om 10 til 30 mio. kr., er det alligevel et stort skridt fremad.

De foregående fire regnskabsår har nemlig budt på et samlet underskud på 591 mio. kr. før skat og 802 mio. kr. efter skat, fremgår af ejendomsselskabets årsregnskab for 2016/17.