Aktier: Investorerne tog en slapper

De amerikanske investorer tog den med ro onsdag, hvor tiden blev brugt på at vurdere, hvad det kuldsejlede sundhedslovforslag fra præsident Donald Trump betyder for vedtagelsen af en potentiel skattereform og resten af Trumps dagsorden.

Foto: BRENDAN MCDERMID. Arkvifoto: Positivt fokus på den globale containerindustri og højere oliepriser giver torsdag dobbelt støtte til Mærsk-aktierne, der stiger 2,0 pct. til 11.500 kr. for B-aktiens vedkommende, og som dermed bidrager til den positive udvikling i det samlede eliteindeks, C20 Cap, der ved middagstid stiger 0,3 pct. til 1075,76.
Læs mere
Fold sammen

S&P 500-indekset sluttede med et plus på godt 0,1 pct. til 2361,13. Dow Jones-indekset lukkede til gengæld med et fald på 0,2 pct. i 20.659,32, mens Nasdaq-papirerne blev dagens topscorer med en stigning på 0,4 pct. til slutniveauet 5897,55.

Investorerne spejdede mod de store indtjeningskrav til selskabernes første kvartal, det skal til for at understøtte de høje aktievurderinger, idet S&P 500-indekset handles på næsten 18 gange indtjeningsestimaterne for de næste 12 måneder mod et langsigtet gennemsnit på 15 gange indtjeningen.

»Den politiske risiko er steget, men de økonomisk data er stadig solide, og derfor burde indtjeningen være god. I mangel af nyt fra politisk hold tror jeg, at den næste katalysator for markedet bliver, når vi begynder at se virksomhedernes kvartalsrapporter«, siger chefinvestor Walter Todd fra Greenwood Capital i South Carolina til Reuters.

Torsdag morgen stiller investorerne i Asien sig tvivlende, idet de asiatiske aktiemarkeder overvejende ligger i negativt territorium. De amerikanske futures handles derimod med små gevinster på op mod 0,1 pct.

ENERGISEKTOREN I TOP

Det var først og fremmest energisektoren, der med en stigning på godt 1,2 pct. tippede balancen i S&P-indekset over mod plus.

Et overraskende fald i de amerikanske råolielagre gav prishop i oliemarkedet, og de højere priser bredte sig straks til olieselskaberne, der ellers har haft det svært i den seneste tid.

34 ud af de 35 energiselskaber i S&P's energisegment lukkede med gevinster, og det ene sorte får - Kinder Morgan - lukkede med et knap synligt minus.

Forbrugeraktierne havde det også fint som følge af denne uges overraskende stærke forbrugertillidsdata. Amazon steg 2,1 pct., og Kohl's lagde fra med et plus på hele 4,5 pct.

Samlet steg forbrugersegmentet 0,6 pct.

I den negative ende af markedet rodede finansaktierne rundt som bundskrabere. De amerikanske renter faldt tilbage efter tirsdagens rentehop, hvilket øjeblikkeligt ramte de højt værdisatte bankaktier med fald i 56 ud af segmentes 65 finanshuse.

En af dagens største tabere var Warren Buffetts investeringsselskab, Berkshire Hathaway, der sank godt 1 pct., mens hele finansgruppen lukkede med et tab på 0,5 pct.

Blandt selskaberne var der bud efter biotekselskabet Vertex. Positive resultater fra to sene studier med en lægemiddelkandidat til behandling af den arvelige lungesygdom cystisk fibrose gav pote til aktionærerne, der kunne se værdien af deres investering øget med 20,5 pct.

Den canadiske sportstøjvirksomhed Lululemon Athletica, der er noteret i USA, fik læsterlige klø i eftermarkedet, efter at forventningerne til fremtiden slog bunden ud af investorernes tillid til aktien.

Lululemon pegede på en »langsom start« på indeværende kalenderår, og aktien blev straffet med et fald på 17,5 pct. i eftermarkedet efter en stigning på 4,1 pct. i den ordinære børshandel.