Aktier: Wall Street også påvirket af græsk klagesang

Det gav efterdønninger på de amerikanske børser, at de europæiske politikere onsdag gik sure i endnu en omgang forhandlinger om grækernes gældsproblem.

Læs mere
Fold sammen

Onsdag kom det frem, at kreditorerne ikke mener, at grækernes forslag til reformer er gode nok. Alt imens fortsætter den hektiske mødeaktivitet, der kulminerer torsdag og fredag, når EU's statsledere samles til topmøde i Bruxelles.

S&P 500 var ellers steget mandag og tirsdag og havde bragt sig inden for 0,3 pct. af at sætte rekord. Men efter en neutral åbning onsdag gik det hurtigt ned ad bakke, og det toneangivende amerikanske indeks sluttede 0,7 pct. lavere i 2108,6.

Nasdaq-indekset tabte også 0,7 pct., mens der var et dyk på 1,0 pct. i Dow Jones-indekset over de største aktier.

Blandt Dow-aktierne var det kun Apple, der formåede at stige oven på kommentarer fra den berygtede investor Carl Icahn.

Icahn, som ejer en væsentlig post i det gigantiske teknologiselskab, sagde til CNBC, at Apple står, hvor Netflix gjorde for et par år siden - med reference til fordoblingen af streamingselskabets værdi i løbet af de seneste 12 måneder.

Samtidig gjorde Icahn det klart, at han havde solgt sin beholdning af Netflix-aktier, og det var med til at bremse fremgangen for serieaktien, der ellers lå til et løft på 3,7 pct., skriver investing.com.

I den kedelige ende af de amerikanske børser faldt Monsanto oven på sit regnskab for tredje kvartal af 2014/15. Indtjeningen på 2,39 dollar per aktie var ellers godt 15 pct. bedre end ventet, men dels varslede selskabet svære markedsvilkår forude, så fjerde kvartal kun giver et nulresultat, dels skal der spares mellem 300 og 500 mio. dollar i en ny spareplan.

Monsanto vil også holde fast i sit forsøg på at købe schweiziske Syngenta og sætter derfor sit aktietilbagekøb på pause, hvilket heller ikke faldt i alle investorers smag. Monsanto-aktien endte 5,7 pct. lavere - det største fald i næsten fire år.

En anden industrigigant, Dupont, faldt 3,4 pct., efter at selskabet fik kritik af JPMorgan for værdisætningen af Chemours, en kemikaledivision som Dupont vil børsnotere som et selvstændigt selskab. Dupont står desuden over for nogle af de samme råvare- og valutaudfordringer som Monsanto.

Bed, Bath & Beyond bidrog også til skrantende investorhumør med sit regnskab efter børslukketid. Hverken indtægterne eller forventningerne var noget at råbe hurra for, og aktien faldt 2,5 pct. i eftermarkedet.

/ritzau/FINANS

 

Mathias Stigsgaard +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: finans[AT]ritzau.dk , www.ritzaufinans.dk