Aktier: Udvikling i Asien stritter i alle retninger

De asiatiske aktiemarkeder er uden generel tendens onsdag morgen.

De japanske aktier får hjælp af bekræftelsen på en pæn stigning i væksten i første kvartal, mens de kinesiske børser ligger under for endnu et sæt negative eks-og importdata trods en vis forbedring i tallene.

Investorerne læner sig samtidig op ad udviklingen på Wall Street og forventningerne til renteudviklingen i USA.

»Med den mere modererede globale vækst vil Federal Reserve være mere gradvis i sin tilgang til at hæve renten. Det vil bidrage til at skubbe aktiekurserne op, især på nye markeder,« siger chefstrateg Shane Oliver fra AMP Capital Investorer i Sydney til Bloomberg News.

Det japanske bruttonationalprodukt (BNP) voksede i en højere takt end først antaget i første kvartal. BNP steg - som ventet - 0,5 pct. på kvartalsbasis mod en vækst på 0,4 pct. i den første opgørelse.

Det var især et højere privatforbrug, der trak væksten op, hvilket er særdeles positivt. Det toneangivende Nikkei 225-indeks stige 0,7 pct., og det bredere Topix-indeks øger 0,5 pct.

De kinesiske investorer er mere negative. Trods en stabilisering i samhandlen med udlandet mål i yuan, er der stadig opbremsning målt i dollar.

Shanghai Composite falder 0,4 pct. og CSI 300-indekset dropper 0,5 pct., mens Hang Seng i Hongkong begrænser faldet til 0,3 pct.

De amerikanske aktiefutures ligger med små fald under 0,1 pct. klokken 06.00 onsdag.