Aktier: Syv dage med stigninger ser ud til at fortsætte

De amerikanske aktiemarkeder lægger torsdag ud med forsigtige stigninger, og dermed ser det ud til, at de seneste syv dages stigninger for det brede S&P 500-indeks kan fortsætte.

Indekset stiger i den indledende handel med 0,2 pct., og teknologiindekset Nasdaq løftes 0,4 pct., mens de tunge aktier i Dow Jones under et balancerer på status quo med positiv tendens.

Op til handelsstart fik markederne nye data for nytilmeldte ledige i sidste uge, og de bød på en mindre, positiv overraskelse med en tilgang på 260.000 ledige mod et et ventet antal på 265.000 ifølge Bloomberg News.

Senere følges der op med nøgletal for ordreindgangen for varige goder og udviklingen i fabriksordrerne i august. Ifølge Bloomberg ventes den endelige opgørelse over ordreindgangen for varige goder at vise en stigning på 1,7 pct., som også var den stigning, der sås i den foreløbige opgørelse. For fabriksordrerne er estimatet en stigning på 1,0 pct. efter et fald på 3,3 pct. i juli.

Yderligere inspiration kan handlerne hente i taler fra topfolk i den amerikanske centralbank. Deriblandt fra chefen for afdelingen i San Francisco, John Williams, og Jerome Powell, der sidder i centralbankens styrelsesråd.

Men også fredagens amerikanske jobrapport for september ventes at sætte sit præg på torsdagens handel i form af afdæmpet, afventende aktivitet. Rapporten ventes ifølge Bloomberg at vise en skabelse af blot 80.000 nye job uden for landbruget mod 156.000 nye job i august og en uændret ledighed på 4,4 pct.

Blandt dagens regnskaber kommer der tal fra øl-, vin- og spiritusproducenten Constellation Brands, der stiger 3,6 pct. i den indledende handel.

/ritzau/FINANS