Aktier: Optimismen i USA fik skud for boven af Federal Reserve

De seneste dages optimisme fik et lille skud for boven onsdag, efter at referatet fra den amerikanske centralbanks seneste pengepolitiske møde ikke gav den entydige positive vurdering, som mange i markedet havde sat næsen op efter.

Godt nok fik væksten et skulderklap af Federal Reserve, men referatet viste også, at FOMC-medlemmerne frygter for en "betydelig afdæmpning i privatforbruget", hvis de "lunkne nominelle lønstigninger" fortsætter.

Dertil kommer risikofaktorer som den stærkere dollar og den internationale uro spændene fra Grækenland til Ukraine.

Samlet ønskede mange af Federal Open Market Committee (FOMC) medlemmerne at fastholde renten nær det nuværende rekordlave niveau i en "længere periode".

- Det faktum, at de holder sig tilbage fra at hæve rentesatserne, får os til at fornemme, at økonomien ikke er helt så stærk, som vi egentlig synes, den er. Vi er stadig ikke nået til det punkt, hvor en stærkere økonomi og Feds overvejelser om at hæve renten eksplicit er positivt for markedet, siger chefinvesteringsofficer Richard Sichel fra Philadelphia Trust Co. til Bloomberg News.

Fra nøgletalsfronten var der lettere nedslående nyt fra industrien. Den amerikanske industriproduktion steg 0,2 pct. i januar, hvor økonomerne havde estimeret en stigningstakt på 0,3 pct. Og produktionen måneden før blev revideret ned til et fald på 0,3 pct. mod et tidligere rapporteret fald på 0,1 pct.

Onsdag sluttede med et marginalt minus i S&P 500-indekset, der igen sendte indekset under 2100 til nærmere bestemt 2099,68. De tunge aktier i Dow Jones lukkede med et fald på 0,1 pct. til 18.029,85, mens Nasdaq-aktierne var dagens solstråle-historie med et plus på 0,1 pct. til 4906,36.

Torsdag morgen handles de amerikanske aktiefutures med små udsving omkring nul i Asien.

Onsdag var der fra start pres på aktierne i olieselskaberne Exxon Mobil og Conocophillips. Storinvestor Warren Buffetts investeringsfirma, Berkshire Hathaway, solgte sine aktier i de to selskaber, og Exxon Mobil sluttede dagen med et fald på 2,2 pct., og Conocophillips lukkede 2,5 pct. lavere.

Hotelkæden Hilton Worldwide fremlagde regnskab, men en indtjening per aktie på 17 cent i fjerde kvartal imponerede ikke analytikerne, der havde ventet 18 cent per aktie ifølge Bloomberg News. Aktien blev sendt 0,4 pct. ned.

Kollegaen inden for den verdensomspændende hotelbranche, Hyatt Hotels, kom ligeledes med tal for fjerde kvartal. Her var det justerede resultat en smule bedre end ventet, men ikke desto mindre droppede aktien 1,2 pct.

Et af medicinalbranchens største kopiselskaber, Actavis, oplyste, at omsætningsforventningerne nu lyder på 23 mia. dollar om året, når købet af Botox-producenten Allergan er gået igennem i første eller tidligt i andet kvartal i år. Actavis faldt 1,0 pct.