Aktier: Nølende stigninger fra handelsstart i USA

De amerikanske aktiemarkeder præsterer efter tre dage med kursfald nølende plusser i de toneangivende indeks med stigning i den indledende handel på 0,2 pct. for det brede S&P 500-indeks, på 0,2 pct. for teknologiindekset Nasdaq og på 0,2 pct. for de tunge aktier i Dow Jones.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Handlerne har ingen væsentlige data - hverken selskabsspecifikke eller makroøkonomisk - at tage orientere sig efter. Og derfor styres markedet følge anlytiker Ramiro Loureiro hos Banco Comercial Portugues af ubekvem spænding frem mod rentemødet i den amerikanske centralbank, Federal Reserve, Fed, der i næste uge ventes at udløse en amerikanske rentestigning i et omfang og et tempo, som ingen kender.

 

- Men få økonomiske eller selskabsspecifikke data at tage bestik af, er al opmærksomhed fuldstændigt rettet mod Feds beslutning i næste uge, siger Ramiro Loureiro til Bloomberg News.

Oliegiganten Chevron har annonceret et investeringsbudget på 26,6 mia. dollar for 2016. Det er 24 pct. mindre end ventet, og reduktionen er en reaktion på de lave oliepriser. Til en start reagerer aktiemarkedet med en stigning på 0,8 pct.

Og en anden selskabsnyhed er, at Facebook lancerer Facebook at Work, som er navnet på en ny version af det populære sociale netværk rettet mod erhvervslivet, og som Facebook planlægger at lancere inden for de kommende måneder. Aktien stiger 0,6 pct. i den indledende handel.


Samtidigt falder aktien i FMC Technologies 1,2 pct., efter at kollegaen Technip har afvist, at der skulle være forhandlinger om fusion at de to selskaber.

Solcelle-producenten First Solar styrter 7,2 pct. i skyggen af et skøn for kapitalinvesteringerne, der er højere end forudset blandt analytikerne.


Til gengæld stiger aktien i restaurantkæden Chipotle Mexican Grill 4,3 pct., efter de amerikanske sundhedsmyndigheder har oplyst til New York Post, at de allerede torsdag vil lukke undersøgelsen af fundet af kolibakterier i kædens fødevarer.