Aktier: Let volumen i udbredt negative asiatiske markeder

De fjernøstlige aktiemarkeder er udbredt negative fredag morgen, hvor den lette volumen bliver yderligere reduceret af fraværet af de japanske markedsdeltagere, idet det japanske marked er lukket på grund af en national helligdag.

Læs mere
Fold sammen

- Santa er taget på orlov indtil slutningen af ugen. De asiatiske indeks vil nok ligge underdrejede til afslutningen af året, vurderer markedsstrateg Jingyi Pan fra IG i Singapore i et notat ifølge flere medier.

Børsen i Tokyo er lukket, men de øvrige markeder følger i de let negative fodspor, som blev trådt af Wall Street torsdag.

For de kinesiske markeders vedkommende er der fald i Shanghai Composite-indekset på 0,6 pct., og også CSI 300-indekset ligger med et minus på 0,6 pct. Hongkong falder en anelse mindre, idet Hang Seng-indekset i dropper 0,5 pct.

De amerikanske aktiefutures ligger med marginale udsving tæt på nul fredag morgen.

TABEL

Indeks Udvikling (%)Nikkei 225LukketTopixLukketHongkongs Hang Seng-0,5 China Shanghai Composite-0,6China CSI 300-0,6Taiwan Taiex-0,4Sydkoreas Kospi-0,1 Indiens BSE Sensex-0,3Singapores STI-0,4 Sydney ASX 200-0,3

Indeksværdi klokken 05.50