Aktier: Genmab i bunden af let negativt marked

Der herskede en nervøs, afventende og let negativ stemning på det danske aktiemarked fredag, hvor C20 Cap-indekset lukkede med et fald på 0,5 pct. til 970,88. Genmab var at finde nederst i indekset.

Læs mere
Fold sammen

Dagen startede ellers med positiv stemning, idet eliteindekset efter et kvarters handel var steget med 0,6 pct. ovenpå en stigning på 3,3 pct. torsdag.

Også de store børser i det øvrige Europa viste gode takter fra dagens start, men ved den danske børs' lukketid lå det toneangivende fælleseuropæiske Stoxx 600-indeks til et fald på 0,6 pct.

- Dagen har været relativ rolig og afventende efter en ekstrem volatil og hektisk uge. Markedet går og venter på, at der kommer et fingerpeg om timingen for en rentehævning fra USA, siger Martin Munk, aktierådgiver i Jyske Bank, til Ritzau Finans.

Pejlemærker herpå kan komme, når centralbankernes årlige sammenkomst i Jackson Hole afholdes i weekenden.

Selv om det danske marked lukkede ugen i rødt, var der dog enkelte lyspunkter. Det drejede sig især om FLSmidth og Mærsk-aktierne, der modsat resten af C20-papirerne lukkede i plus.

- Mærsk nyder godt af nyt om spotraterne, som samlet set er steget. Raterne er godt nok lavere, end vi havde forventet på den vigtige rute mellem Asien og Europa, men samlet set ser de pæne ud, siger Jesper Bamberger, aktierådgiver i Nordea, til Ritzau Finans.

Mærsks B-aktie gik 0,4 pct. frem til 11.350 kr.

Ikke mindst FLSmidths aktie havde en god afslutning på ugen.

- FLSmidth kan være drevet op af stigninger i råvarepriserne. Aktien har ellers haft det svært, efter at selskabet kom med sit regnskab, lyder det fra Martin Munk.

FLS-aktien endte helt i toppen af C20 med et løft på 3,7 pct. til 252 kr.

Helt i bunden af C20 endte Genmab, som gled med 3 pct. til 591,50 kr.

- De investorer, der har fået købt ind på gode niveauer, har i dag kunnet indkassere en god gevinst ovenpå stigningerne, vi så torsdag. Genmab har haft en ekstrem volatil uge, så aktien er muligvis ramt af nogle, som gerne vil hive en fortjeneste ind på den nu, vurderer Martin Munk.

ISS kunne ikke fortsætte de positive takter efter torsdagens halvårsregnskab.

Analytikerne hos Danske Markets har efter regnskabet hævet anbefalingen af ISS-aktien til "køb" fra "hold". Kursmålet er fortsat 260 kr. Endvidere har analytikerne hos Goldman Sachs løftet kursmålet for aktien med 10 kr. til 264 kr.

ISS´aktien endte med at falde 0,1 pct. til 230,80 kr. efter en stigning på 5,9 pct. torsdag.

Novo Nordisk er en af de mange aktier, som måtte indkassere et minus fredag. Novo kom under luppen hos analytikerne hos Leerink, der har indledt dækning med anbefalingen ”market perform” og et kursmål på 374 kr.

Fredag faldt Novo-aktien med 0,2 pct. til 369,50 kr.

Carlsberg var den eneste eliteaktie, der lukkede uændret, nemlig med til 505,50 kr., efter at analytikerne hos Bernstein sænkede kursmålet for aktien med 25 kr. til 610 kr.

Vestas modtog fredag en relativ pæn ordre på det finske vindmøllemarked på samlet 73 megawatt oveni i en mindre tysk ordre torsdag.

På trods af det faldt vindmøllekoncernens aktie med 1,1 pct. til 356,90 kr.

- Det skyldes formodentlig det nervøse marked, vurderer Jesper Bamberger.

På regnskabsfronten var der fredag blandt andet nyt fra Matas. Selskabets regnskab for første kvartal viste en omsætning på 826,5 mio. kr. i kvartalet, hvilket ikke levede op til forventningerne. Selskabet fastholdt dog sin prognose for hele året.

Matas-aktien dykkede med 7,5 pct. til 130,50 kr. efter en stigning på 4,4 pct. torsdag.

Egetæpper havde fremgang over hele linjen, men selskabet nøjes alligevel med at fastholde forventningerne til hele året.

Egetæppers aktie steg med 4,1 pct. til 228,50 kr.

Euroinvestor.com havde stor fremgang i første halvår, hvor både omsætningen og bundlinjen voksede stort sammenlignet med den tilsvarende periode af 2014.

Aktien steg med 2,4 pct. til 17 kr.

Byggevaregrossisten A&O Johansen har øget sin danske markedsandel, og det har ført til øget omsætning, fortalte selskabet i sit regnskab for andet kvartal.

A&O-aktien steg med 1,1 pct. til 1794 kr.

Regnskab var fra Zealand Pharma, som kom ud af andet kvartal med et nettoresultat på minus 76,8 mio. kr. mod minus 47,7 mio. kr. i samme periode sidste år.

Aktien dalede med 3 pct. til 129,50 kr.

Det faaborgensiske industriselskab Skako kom ud af andet kvartal med et markant fald i ordreindgangen.

Skako-aktien gled med 1,3 til 22,70 kr.

TV: Katrine Overgaard tager pulsen på aktiemarkederne