Aktier: Generelt mismod efter vækstskuffelse

Negative markeder prægede ugens afslutning på de europæiske aktiebørser, efter at investorerne på ny blev mindet om, at væksten i eurozonen kører i slæbesporet, og at der er behov for yderligere pengepolitiske tiltag.

Læs mere
Fold sammen

Markedet startede dagen i rødt efter fald i USA torsdag aften og ligeledes negative markeder i Asien, og faldene tiltog senere på fredagen, da det stod klart, at væksten i eurozonen var aftaget til 0,3 pct. på kvartalsbasis i tredje kvartal fra 0,4 pct. kvartalet før.

Udviklingen øger sandsynligheden for, at Den Europæiske Centralbank, ECB, lemper pengepolitikken yderligere på sit møde i december. Det står i skærende kontrast til USA, hvor der er optræk til en renteforhøjelse, når den amerikanske centralbank holder sit næste rentemøde.

- Der er stadig bekymringer om aftagende økonomisk vækst, og der er andre bekymringer for flere kvantitative lempelser, QE, i Europa versus en potentiel renteforhøjelse i USA, hvilket skaber en tvetydighed. Den stærkere dollar, højere renter og vigende vækst gør investorer bekymrede, og tallene fra Kina har ikke været så opløftende på det seneste, opremser Patrick Spencer, der er aktiechef hos Robert W. Baird & Co. i London, til Bloomberg News.

Den schweiziske sprøjtemiddelproducent Syngenta trodsede den negative stemning med en stigning på 5,4 pct. efter forlydender om, at selskabet skulle være i forhandlinger med China National Chemical om at lade sig opkøbe.

Franske Bouygues gjorde sig bemærket med et regnskab for tredje kvartal, hvor indtjeningen blev forbedret med 6,9 pct. takket være omkostningsreduktioner. Det kunne dog ikke afværge et fald i aktien på 0,5 pct.

/ritzau/FINANS

 

Flemming Thestrup Andersen +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: finans[AT]ritzau.dk , www.ritzaufinans.dk